SKANDAL. Efter Anders Borgs fylleskandal, där han bland annat blottade sig för andra festdeltagare och kallade kvinnor för ”hora” och ”slampa”, har han nu meddelat att han lämnar Kinneviks styrelse.

Nordfront har tidigare skrivit om Sveriges tidigare finansminister Anders Borgs fylleskandal i skärgården, där han bland annat visade könsorganet för flera festdeltagare och kallade kvinnor för ”hora” och ”slampa”. Han ska även ha tagit andra män på skrevet och även velat jämföra penisstorlekar.

Händelsen ledde till att Borg nu har anmälts för sexuellt ofredande, olaga hot och eventuellt förolämpning, ett brott som han nekar till.

Jag kan inte kommentera den uppkomna situationen ytterligare givet att polisen upprättat en anmälan”, skrev Borg i ett uttalande efter anmälan.

Vidare skrev han:

Min ursäkt på Facebook handlade om att jag betett mig otrevligt. Den ska inte tolkas som ett erkännande av brott. Jag har inte gjort något brottsligt. Rykten, hörsägen och överdrifter i tredje hand bör inte ligga till grund för spekulationer om brottsanklagelser.

Borg har även meddelat att han lämnar sitt uppdrag som vice ordförande i Kinneviks styrelse samt sin roll som styrelseledamot i Bima, med anledning av den stora uppmärksamheten i media. Investmentbolaget har redan hunnit radera hans bild från sin hemsida.

Om Borg kommer att avgå som rådgivare åt den judiska Wall street-banken Citigroup är ännu okänt.

Källa:
Borg lämnar Kinnevik


  • Publicerad:
    2017-08-06 11:40