SVERIGE. Moderaterna har nu tillsatt en arbetsgrupp som ska se över partiets invandringspolitik.

Efter att ha samarbetat med extremisterna i Miljöpartiet och förlorat riksdagsvalet efter dåvarande partiledare och statsminister Fredrik Reinfeldts misslyckade utspel om att den kostsamma massinvandringen måste få fortgå, verkar nu Moderaterna se över sin invandringspolitik.

— Den överenskommelsen ser jag som överspelad, säger Hanif Bali om Moderaternas migrationspolitiska överenskommelse med Miljöpartiet från förra mandatperioden.

— Miljöpartiet vill till varje pris försvara status quo och det är ingen hållbar situation. Vi får en ökad segregation och de som far illa är asylsökande och andra invandrargrupper. Det är det vi måste åtgärda, fortsätter invandraren Bali som själv är ansvarig för Moderaternas integrationspolitik i riksdagen.

Istället för att ta ansvar för den egna misslyckade invandringspolitiken skyller dock vissa moderater nu deras misslyckanden på Sverigedemokraterna, som inte haft något direkt inflytande över Sveriges invandringspolitik.

— Sverigedemokraternas inträde i Sveriges riksdag har varit till stor nackdel för både migrations- och integrationspolitiken. Det har gjort att frågan inte diskuterats på det sätt den borde ha gjorts, säger moderaten Edward Riedl till Dagens industri.

Moderaterna tappade i förra valet mer än en tiondel av sina tidigare väljare till Sverigedemokraterna och förväntas nu gå från att vara mer eller mindre helt okritisk till massinvandringen till att vara svagt kritisk till invandringens extrema omfattning samtidigt som man ändå vill ha en hög invandring till Sverige.

— Utgångspunkten måste vara att vi har en fortsatt generös flyktingpolitik, men man måste också diskutera omfattningen, säger en annan moderat till Di.

Direktiven till den nya arbetsgruppen som ska omforma Moderaternas invandringspolitik kräver också ”ett öppet Sverige”.

Tidigare har en del moderata lokalpolitiker uttryckt missnöje över partiets invandringspolitik och ansett att partiet borde öppna upp för ett samarbete med SD.

Källa:
M byter fot i migrationsfrågan


  • Publicerad:
    2015-01-23 14:55