STOCKHOLM. En moderatpolitiker som suttit åtalad misstänkt för att ha våldtagit en politikerkollega har nu fått sin dom. Mannen har dömts till två års fängelse.

Det var i början av maj i år som den moderata politikern och en kvinnlig politikerkollega befann sig på ett hotell i Stockholm efter att de deltagit på en konferens. Kvinnan ska ha uppgett att de hade en intressant politisk diskussion på väg tillbaka till hotellet, och han bjöd henne på en drink på rummet för att fortsätta samtalen.

Inne på hotellrummet tvingade politikern sig på kvinnan och hon ska ha bett och vädjat honom att sluta. Efter våldtäkten ska kvinnan ha tagit sig ner till receptionen för att söka hjälp. Personal på hotellet har kunnat styrka detta under rättegången.

Kvinnan anmälde inte händelsen till polisen förrän elva dagar senare, detta för att hon ska ha varit orolig över att våldtäktsmannen skulle uppfattas som mer trovärdig då han var en erfaren politiker och nämndeman.

M-politikern har hela tiden hävdat sin oskuld men enligt tingsrätten är det däremot ställt utom rimligt tvivel att det har gått till på det sätt som kvinnan har uppgett.

Politikern har nu dömts till två års fängelse och ska betala skadestånd till kvinnan på 115 000 kronor. Han har avsagt sig sina uppdrag inom moderaterna.

Källa:
Lokalpolitiker dömd till fängelse för våldtäkt


  • Publicerad:
    2013-08-12 15:25