FOTBOLL I valet av ny ordförande för Svenska Fotbollsförbundet besegrade Fredrik Reinfeldt Lars-Christer Olsson med snäv marginal. Reinfeldt är mest känd för att förstört Sverige med globalism och massinvandring under sin tid som moderat statsminister.

Under lördagen valdes Sveriges tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt till ny ordförande för Svenska Fotbollsförbundet (SvFF). Han besegrade motkandidaten Lars-Christer Olsson med röstsiffrorna 143-111 när förbundet höll möte i Solna tidigare idag.

Reinfeldt tar nu över efter Karl-Erik Nilsson som ledde SvFF i 11 år.

— Det känns roligt. Ett spännande och viktigt uppdrag. Sveriges och världens största sport har ju en enorm möjlighet att både glädja och påverka människors liv. Därför ska vi hantera och utveckla fotbollen på ett bra sätt, säger Reinfeldt i en intervju som publicerats av SvFF på Youtube efter valet.

Reinfeldt påstår också att han vill ”sprida glädje” med fotboll. Men den tidigare moderate politikern är mest känd för att ha vanstyrt Sverige som statsminister mellan 2006 och 2014. Han införde bland annat en omfattande liberalisering av Sveriges migrationspolitik i samarbete med Miljöpartiet. Under sitt sista år som statsminister höll han det numera ökända talet där han uppmanade svenskarna att ”öppna era hjärtan” inför den ödesdigra ”flyktingkrisen” som drabbade hela Europa under 2015 i form av en massinvasion av framförallt unga män från Afrika och Mellanöstern.

Försökte ta sig in i Djurgårdens styrelse

Det är inte heller första gången som Reinfeldt försökt att påverka svensk fotboll. 2020 försökte han kuppa in sig i Djurgårdens styrelse. Reinfeldt röstades dock ner av en överväldigande majoritet i styrelsen efter en omfattande kampanj från Djurgårdens firma Djurgårdens Fina Grabbar (DFG) för att hålla Reinfeldt borta.

Många fruktar nu att Reinfeldt ska förstöra svensk fotboll på ett liknande sätt som han förstörde Moderaterna och Sverige. När Göteborgslaget GAIS spelade träningsmatch mot Falkenbergs FF under lördagen markerade supportrarna mot Reinfeldt och uppmanade honom att avgå.

På Twitter är det också tydligt vad fotbollssupportrar tycker om Reinfeldt som en av svensk fotbolls högsta bossar:

”Idag dog svensk fotboll”, ”AVGÅ!”, ”Bedrövligt”, ”RIGGAT” och ”Jävla horunge! Han förstörde Sverige och nu ska han förstöra fotbollen också” är några av kommentarerna på Twitter till beskedet från Svenska Fotbollsförbundet.