FOTBOLL Efter gårdagens svenska EM-kvalseger över Azerbajdzjan hamnade landslagets förbundskapten Janne Andersson i bråk med serben Bojan Djordjic. Eftersom Andersson anklagades för ”rasism” efter bråket ber han nu om ursäkt.

Bråket mellan Janne Andersson och Bojan Djordjic efter Sveriges seger mot Azerbajdzjan.

Det var i Viaplays tv-studio som svenska landslagets förbundskapten Janne Andersson ilsknade till mot kommentatorn Bojan Djordjic. Svenska landslaget hade just vunnit EM-kvalmatchen mot Azerbajdzjan med 5-0 när Bojan kritiserade Andersson för att inte låta Jesper Karlsson spela mer.

När Bojan attackerade Andersson med att han ”representerade hela Sverige” svarade Andersson med att fråga vem Bojan representerade. Det hätska bråket fick då en tvärvändning när Bojan drog det så kallade rasist-kortet i egenskap av serb varpå en mållös Andersson stormade ut ur studion.

Under pressträffen direkt efter bråket försvarade Janne Andersson sitt agerande i tv-studion och avfärdade att det skulle handla om rasism. Istället menade han att Bojan inte har samma tunga ansvar som han själv i egenskap av förbundskapten för landslaget.

Men under tisdagen har Andersson valt att pudla och be om ursäkt, då anklagelserna om ”rasism” fortsatt under dagen.

— Jag hatar alla former av översitteri och rasism. Jag ber jättemycket om ursäkt om han tolkar det så, sade Andersson på tisdagens pressträff.

En gråtfärdig och ångerfull Andersson berättade till och med om hur han läxats upp av sin hustru.

— Jag pratade med min kära hustru efteråt och hon var jätteförvånad. ”Du brukar ju kunna hålla dig” sa hon, berättade han.