INRIKES. I november förra året genomfördes en husrannsakan hos den tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt där polisen hittade rester av ett vitt pulver och en stor mängd kontanter. En släkting till folkförrädaren har nu dömts för narkotikabrott.

Polisen gjorde förra året en kokainrazzia hemma hos före detta statsministern Fredrik Reinfeldt varvid ett vitt pulver och en större mängd kontanter hittades. Fotomontage: Youtube/Pixabay.

Den 7 november förra året genomförde polisen en husrannsakan hemma hos folkförrädaren och tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt, rapporterar Stoppa Pressarna.

Polisen larmades en kväll i början av november 2019 då en person gjort iakttagelser av en man som betedde sig misstänkt i närheten av Reinfeldts bostad i centrala Stockholm.

Mannen som visade sig vara en släkting till den svenskhatande politikern verkade narkotikapåverkad och visiterades. Polisen hittade då tre gram kokain och flera små så kallade ”red line”-påsar som är vanliga vid knarkförsäljning samt 5 000 kronor i kontanter.

Misstanke uppstod om att mannen langade kokain och en husrannsakan inleddes hemma hos Fredrik Reinfeldt där fler fynd gjordes.

Reinfeldt som var partiledare för Moderaterna 2003–2015 och Sveriges statsminister 2006–2014 är känd för svenskfientliga uttalanden som ”Ursvenskt är bara barbariet, resten av utvecklingen har kommit utifrån”. Han är även den som uppmanade svenska folket att ”Öppna era hjärtan” för en förödande massinvandring från tredje världen som i praktiken innebär ett folkmord på svenskarna.

Vid tillslaget hittades en tallrik med ett kontokort och rester av ett vitt pulver, dock så lite att det inte gick att se om det rörde sig om kokain. Man hittade också ytterligare 5 000 kronor i kontanter.

I polisförhör erkände Reinfeldts släkting att han använt kokain men nekade till att han langat drogen.

— Jag hade ju köpt kokainet för mig. Kontanter har jag för att betala för det. Swish eller banköverföring funkar inte riktigt när man ska köpa knark, menade Reinfeldts släkting i förhör enligt Aftonbladet – som för övrigt valt att låta den tidigare statsministern vara anonym.

Det gick inte att styrka misstanken om kokainlangning och Reinfeldts släkting dömdes därför för narkotikabrott med påföljden dagsböter – 120 dagsböter om 150 kronor – och ska utöver det betala 800 kronor till brottsofferfonden.

Stoppa pressarna uppger att de sökt Fredrik Reinfeldt men inte fått någon kommentar från den tidigare statsministern.

Uppdaterad kl 19.00: Det var Reinfeldts 25-årige son Erik Reinfeldt som misstänktes vara narkotikapåverkad och visiterades av polisen. Han har nu fått ett strafföreläggande för narkotikabrott, skriver Fria Tider.

Uppgiften har bekräftats av City Åklagarkammare.

Erik säger också att han fick pengar till knark av sin mamma. Alltså var det Moderaternas HBTQ-politiska talesperson gav sonen 12 000 kronor som skulle användas till kokain.

 


  • Publicerad:
    2020-09-03 19:50