MÅNGKULTUR. I februari hittades en hund våldtagen till döds på flyktingboendet Skaramagka nära Aten. Ärendet upprör många greker och har blivit en fråga för regeringen. Men få fall med våldtagna kvinnor och barn når regeringsnivå.

Den lilla tiken hittades död mitt i invasionsbasen Skaramagka, med en filt över sig. Hunden bar tydliga tecken på brutal våldtäkt i genitalierna, men hade inte utsatts för annat fysiskt våld.

Kroppen efter den lilla hunden skickades till Atens uppsamlingscenter för lösdrivande djur för att bli medicinskt undersökt och få exakt dödsorsak fastställd. Enligt den grekiska djurrättsnätplatsen Zoosos har chefen för ”flykting”-lägret Skaramagka, Giorgos Karoglou, bekräftat händelsen.

Giannis Lagos som är grekisk parlamentsledamot för det grekiska nationalistpartiet Gyllene gryning har skickat en parlamentarisk fråga till både justitieministern och inrikesministern där han kräver att få reda på exakt dödsorsak. Han kräver också att de skyldiga ska drabbas av rättvisan snarast möjligt. Men trots att ministrarna enligt de grekiska parlamentsreglerna har kravet på sig att svara inom 25 dagar, har det nu gått nästan två månader sedan Lagos framställde sin fråga.

Fallet har upprört många greker, men det finns även invandringskritiker som anser att det mest tragiska i situationen är att en hunds öde på detta sätt väcker enorm indignation, medan människor dagligen utsätts för samma och liknande saker i kölvattnet av den enorma främlingsinvasionen till Europa: barn, kvinnor och män. Gyllene gryning har också kritiserats för att försöka plocka billiga politiska poäng på att lyfta frågan om hunden så högt. Men den lilla tiken har i Grekland nästan blivit en symbol liknande den drunknade pojken Alan Kurdi vars liv offrades på en överlastad människosmugglingsbåt av hans far. Pappa Kurdi ville komma till Fredrik Reinfeldts Sverige och gratis få en ny uppsättning tänder eftersom han under lång tid hade misskött sina egna. Offren för denna orkestrerade världsomspännande migration är många.

Källa:
Body of ‘raped dog’ found inside Greek refugee camp


  • Publicerad:
    2018-06-22 10:30