INRIKES. Två bomber exploderade i Stockholm under natten. En person skadades lindrigt och fördes till sjukhus.

Genrebild.

Under natten exploderade två bomber i Stockholm.

Polisen fick larmen om höga smällar vid halvtre-tiden under natten mot tisdagen och kunde lokalisera explosionerna till flerbostadshus i Husby och Kista. Avståndet mellan husen är endast några hundra meter och bomberna utlöstes med bara några minuters mellanrum.

— Vissa verkar chockade, och vissa är upprörda och möter upp för att ta kontakt med oss, sade Magnus Kark yttre befäl vid räddningstjänsten i Stockholm.

En person skadades lindrigt vid explosionen i Husby och fick föras till sjukhus. Polisen genomsökte under natten huset efter fler skadade, men kunde konstatera att det inte fanns fler.

I Husby, där den kraftigaste explosionen skedde, har både den drabbade lägenheten skadats och omkringliggande lägenheter fått krossade fönsterrutor. Det ska vara 10-20 fönsterrutor som krossats.

— Polisen har spärrat av på platsen där det har inträffat. Det ligger både plåt och glassplitter från lägenheten här, berättade Marco Blomberg, frilansfotograf på platsen.

Polisen har inledningsvis rubricerat explosionerna som allmänfarlig ödeläggelse. Nationella bombskyddet har tillsammans med polisens tekniker kallats in för att undersöka lägenheterna.

Ett femtiotal personer har evakuerats från en av fastigheterna för att polisen närmare ska kunna undersöka omfattningen av skadorna.

— Vi kollar av kameror och pratar med vittnen på plats för att få en bättre bild utav det som inträffat, säger Towe Hägg, presstalesperson hos polisen.

På frågan om polisen ser någon koppling till Östermalmsbomben förra veckan svarar Hägg:

— Det är klart att vi kommer att titta på det framöver, men just nu arbetar vi med att samla in information om vad som hänt under natten.

Källa:
Dubbla explosioner i Stockholm – en skadad


  • Publicerad:
    2020-01-21 09:15