UTRIKES. Fem personer dödades och flera skadades i en skottlossning på tidningen The Capital Gazettes nyhetsredaktion i Annapolis i Maryland i USA under torsdagseftermiddagen. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för dådet.

Det var under torsdagseftermiddagen, lokal tid, som en man i 20-årsåldern öppnade eld på tidningen The Capital Gazettes nyhetsredaktion i Annapolis i Maryland i USA. Fem personer avled av sina skador och flera personer skadades i samband med dådet. Misstänkta sprängämnen hittades på redaktionen i direkt anknytning till platsen där skjutningen skedde.

Rättsreportern Phil Davis beskrev redaktionen som en ”krigszon” efter skjutningen. Han twittrade följande direkt efter händelsen: ”En ensam skytt sköt flera människor på mitt kontor, flera av dem är döda. Angriparen sköt genom kontorets glasdörr och öppnade eld mot flera anställda”.

Polisen var på plats en minut efter att första larmet inkom och kunde gripa en misstänkt gärningsman. Ett förhör har hållits med den gripne mannen men enligt uppgifter ska förhöret inte ha gett önskat resultat då den misstänkte gärningsmannen inte var samarbetsvillig och han ska även ha försökt skada sina fingertoppar för att dölja sin identitet.

Flera andra redaktioner stängdes ned efter skjutningen, däribland The Baltimore Sun. Polisen i New York har även förstärkt bevakningen av alla redaktioner i staden efter skjutningen.

Något motiv till attacken är ännu inte känt och under torsdagskvällen behandlades ärendet fortsatt som en lokal händelse och inte som ett terrorbrott. FBI har varit på platsen för att assistera polisen i deras arbete.

USA:s president Donald Trump kommenterade dådet på Twitter under kvällen. Han skrev: ”Mina tankar och böner är hos offren och deras familjer. Tack till alla som var först på plats”.

Gärningsmannens identitet är ännu okänd.

Källor:
Suspect in newsroom shooting damaged fingertips to hide his ID
Donald Trumps Twitter
Phil Davis Twitter


  • Publicerad:
    2018-06-29 01:05