NYÅRSFESTLIGHETER. Mahmoodmoskén i Malmö besköts med skjutvapen under pågående nyårsfirande.

Foto: Nemir Chaudhry (CC BY 4.0).

Flera personer befann sig runt tolvslaget på nyårsnatten i Mahmoodmoskén på Hästskogatan som tillhör Ahmadiyya Muslimska Samfundet när skott från skarpladdade skjutvapen avfyrades. Enligt Trelleborgs Allehanda uppfattade muslimerna i moskén att det rörde sig om skottlossning. Ändå gjordes ingen polisanmälan just då, eftersom nyårsfyrverkerierna pågick samtidigt, skriver tidningen.

Enligt Karim Lone som är presstalesman för Ahmadiyya, var det först på morgonen som församlingsmedlemmar såg skotthål i ett av moskéns fönster. När skotthålen upptäcktes upprättades en polisanmälan.

— Tidigare under kvällen hade församlingsmedlemmar samlats för att be. Några stannade kvar och var här kring midnatt, säger Lone.

En kriminalteknisk undersökning gjordes och flera fynd som har samband med skottlossningen gjordes, skriver polisen på sin hemsida.

Ingen person kom till skada. Det finns heller ingen misstänkt gärningsman. Polisen har dock inlett en förundersökning om försök till mord, grovt vapenbrott och skadegörelse. Men enligt Expressen befann sig inga människor i den lokal som hade beskjutits med skjutvapen.

Källor:
Skottlossning vid moské i Malmö
Misstänkt mordförsök vid moské i Malmö


  • Publicerad:
    2019-01-02 15:40