USA. Att servera öl som inte är kosher till en medlem av guds utvalda folk kan vara förenligt med livsfara. Det har en bartender i Montana nu fått erfara.

Det var på fredagskvällen som juden Monte Hanson ville ha en ”red beer” på en bar i Montana. Hanson ilsknade till eftersom bartendern Joe Lewis använde clamato-juice och inte tomatjuice i drinken. Clamato-juice, som innehåller en musselblandning, är nämligen inte kosher.

Hanson berättade under kvällen för en granne att han tänkte döda Lewis som hämnd för den hädiska handlingen. När Lewis på lördagsmorgonen hade slutat sitt jobb och gått ut för att rasta sin hund blev han beskjuten av Hanson med fyra pistolskott.

Lewis träffades av ett skott i revbenen som gick ut genom ryggen men inte träffade några vitala organ. En av kulorna dödade dock hunden Jackson som i och med detta förmodligen räddade livet på Lewis.

— Han är ganska nedstämd kring sin hund. Alla som känner honom vet att han inte är den genomsnittlige hundägaren. Han tar sina djur väldigt, väldigt seriöst, säger brodern Mike Lewis.

Utomstående personer har satt upp en Gofundsida för att samla ihop till hyror och andra räkningar under de tolv veckor som Lewis måste tillbringa på sjukhus. Insamlingen har i skrivande stund nått 6 337 dollar och målet är 12 000.

Monte Hanson är för närvarande häktad.

joe-lewis

Joe Lewis och Jackson.

Källa:
Dog takes bullet, likely saves Montana shooting victim’s life


  • Publicerad:
    2015-05-18 10:00