JÖNKÖPING. Under gårdagen ska en linjebuss påväg från Jönköping till Värnamo ha blivit beskjuten och fått flera rutor förstörda.

En linjebuss med runt fyrtio passagerare blev under fredagen beskjuten. Passagerarna ska först ha uppfattat angreppet som stenkastning, men den tekniska undersökningen pekar på att det är en projektil som skjutits iväg. Vilken typ av vapen det rör sig om är än så länge oklart.

— Man kan ju skjuta med väldigt många olika saker, och det finns inga bevis för att det skulle handla om någon speciell typ av vapen, säger Tommy Åkerberg på Jönköpingspolisen i en intervju.

Enligt bussens chaufför small det till två gånger och glaset ska ha krossats. Ingen passagerare ska dock ha sett någon gärningsman.

— Busschauffören säger att det small till två gånger och att glaset krossades, men det är ingen som sett någon som skulle ha stått och siktat, fortsätter Åkerberg.

Polisen utreder nu händelsen och vill komma i kontakt med eventuella vittnen som kan ge information kring händelsen. Ingen passagerare uppges ha kommit till skada.

Att bussar blir attackerade är ett känt problem vanligt förekommande i invandrartäta förorter. Bland annat har man fått stoppa vissa busslinjer på grund av vandalismen. Även polis samt räddningspersonal har ofta fått sina fordon vandaliserade i förorterna.

Källa:
Buss beskjuten i Jönköping


  • Publicerad:
    2015-02-14 13:46