VÄSTERÅS. Nu stoppas busstrafiken som går genom centrala Bäckby. Detta efter omfattande stenkastning och skadegörelse på bussarna.

Från och med fredag slutar linje 1 att trafikera sex hållplatser runt Bäckby centrum. Busstoppet gäller fredagar, lördagar och söndagar från klockan 18 tills dess att morgontrafiken sätter igång.

”Det har förekommit stenkastning mot rutor i bussen, där rutor krossats, grön laser mot förarna, brinnande kundvagnar som knuffats ut framför bussen och liknande. Detta gör att vi inte längre kan garantera säkerheten för våra förare eller resenärer”, det säger Leif Ström som är trafikchef på AB Västerås Lokaltrafik (VL).

Riksdagspolitikern och främlingen Roger Haddad, som själv var på Bäckaby torg i helgen, kallar situationen oacceptabel. ”Ungdomarna måste skärpa till sig, att kasta sten och genomföra olika ’attentat’ för att använda VL:s ord, samt slå sönder busskuren är inte okej”, uppger Hadad i ett pressmeddelande.

Bäckaby är ett mångkulturellt bostadsområde i Västerås med runt 8000 invånare år 2010. Under samma år uppgick andelen invånare med utländsk bakgrund till 42 procent.

Källa:
Bussar stoppas efter stenkastning


  • Publicerad:
    2013-09-03 23:00