UPPSALA Ishockeyutrustning till ett värde av 1,6 miljoner stals under ett inbrott i hockeybutiken Sportringen i Uppsala i början av november. Nu säger polisen att man tror att det var ett ”beställningsjobb av Ryssland”.

Det var under natten mellan lördagen den 5 november och söndagen den 6 november som någon stal ishockeyutrustning för över en och en halv miljon kronor under ett inbrott på Sportringen i Uppsala.  

— De har plockat det bästa vi har, det vi ska ha över hela säsongen. Det känns förfärligt, säger butiksägaren Mats Lööv i TV3-programmet Efterlyst.

— De har plockat de bästa klubborna och sedan går de över till nästa sida. Det är högar med toppskridskor som är borta. Vi har inte ett par kvar.

Nu skriver Expressen att polisen misstänker att det är ett ”beställningsjobb från Ryssland”. Enligt teorin har sanktionerna mot landet gjort att man har svårt att komma över exempelvis skridskor och hockeyklubbor.

— Leverantörerna har gått ut till sina återförsäljare och förklarat att sådana stölder kan äga rum närmaste tiden. Det är inget bekräftat, men det finns uppgifter i förundersökningen om det här, säger polisens presstalesperson för region mitt Jonas Eronen.

Mats Lööv säger att det ”känns fruktansvärt” ifall hans butik blivit ett ”skafferi” för ryssarna.

— Med tanke på bristen de har på hockeyprodukter så kan de nog betala bra för det vi blivit av med, säger han.