BROTT En polischef i Göteborg utreds för ofredande efter att ha hållit fast kollegor och pussat dem i ansiktet.

Det var i december som Göteborgspolisen anordnade en chefskonferens på spahotellet Vann utanför Lysekil. Nu utreds en polisman för ofredande efter ha betett sig olämpligt mot manliga poliskollegor i spaavdelningen.

Det var under en middag som den förmodade bögpolisen enligt vittnesbeskrivningen, plötsligt ”höll fast kollegerna i ansiktet och kysste dem på munnen och i pannan”.

Brottet anmäldes inledningsvis genom en arbetsskaderapport. Erik Nord, polischef i Göteborg, bekräftar att fallet utreds.

— I bland dyker det upp händelser, som i det här fallet, som är skrivet som en arbetsskadeanmälan men när man läser den förstår man att det skulle kunna utgöra brott. Då har vi en skyldighet att anmäla och det var vad som skedde vid det tillfället, säger polischefen till Expressen.

Nord säger sig också ha förtroende för den misstänkte mannen, som fortfarande sitter kvar som polischef. Den misstänkte mannen vill dock inte uttala sig till tidningen.

— Jag har inga kommentarer till det överhuvudtaget, utan du får vända dig till min chef. Du får ringa Erik Nord, säger bögpolisen till Expressen. Nord vill inte heller kommentera ärendet vidare.