SKELLEFTEÅ Den afrikanska pojken som misstänks för våldtäkt och mordförsök mot en 10-årig flicka i Skellefteå har nu flyttas till en hemlig plats utanför länet.

Det har gått över en vecka sedan våldtäkten och mordförsöket mot en 10-årig flicka på Morö Backe i Skellefteå. En afrikan, som på pappret ska vara 13 år, misstänks för grov våldtäkt mot barn och försök till mord.

Fallet har uppmärksammats i sociala medier och förargat folk runtom i hela landet. Judiskt ägd media har beklagat sig över att folk riktar ”hat och hot” mot våldtäktsmannen, och i helgen höll Nordiska motståndsrörelsen ett torgmöte i staden för att markera mot det mångkulturella våldet.

Polisen flyttar afrikanen till hemlig ort

Pressen mot gärningsmannen har lett till att polisen har evakuerat honom från länet.

— Han befinner sig inte längre i Västerbotten utan är på en annan plats i landet, säger lokalpolisområdeschef Lars Westermark till P4 Västerbotten. Enligt Westermark handlar det om en ”trygghetsskapande åtgärd” att skydda gärningsmannen.

Enligt kammaråklagare Irene Falk har den misstänkte förhörts ”ett par gånger”. Det finns samtidigt uppgifter om att pojken kan vara äldre än 15, vilket skulle göra honom straffmyndig.

Därför ska det genomföras en medicinsk åldersbestämning av afrikanen.

Flickan vårdas för allvarliga skador

Flickan har å andra sidan inte kunnat höras om händelseförloppet, då hon har legat nersövd och allvarligt skadad i över en vecka. Hon vårdas fortfarande för sina skador.

Nordfront följer fallet.