SKELLEFTEÅ Den 10-åriga flicka som utsattes för våldtäkt och mordförsök på Morö Backe i Skellefteå har nu vaknat ur sin koma. Läget har stabiliserats, men det är inte säkert att hon kommer att förhöras överhuvudtaget.

Flickan som i början av juli överfölls på Morö Backe i Skellefteå har fått hållas nedsövd på grund av sina skador. Nu har hon dock flyttats från  intensivvårdsavdelningen till barnavdelningen, vilket innebär att hon är vid medvetande.

Till Aftonbladet uppger kammaråklagare Irene Falk att flickans mående har ”stabiliserats”, men att man ännu inte har hört henne.

— Flickan är vaken men det är inte aktuellt att höra henne i nuläget och det är osäkert om det kommer vara möjligt eller lämpligt att höra henne i utredningen, säger hon.

I lägesrapporten som lämnades under tisdagen kommenterar Falk även den beordrade åldersbedömningen på den afrikanske pojke som är misstänkt för både mordförsök och grov våldtäkt på flickan.

— Resultatet av åldersbedömningen väntas vara klart tidigast i mitten av augusti. Den tekniska utredningen i ärendet, bestående bland annat av spår säkrade på brottsplatsen, kommer sannolikt inte vara klar före september månad, säger hon.

Polisen efterlyser också ytterligare vittnen, framförallt de som befunnit sig på gång- och cykelbanor runt skolan på Morö Backe mellan klockan 15.00 till 17.30 den 7 juli.

— Vi vill ha en så komplett bild som möjligt av vilka som rört sig i området vid tidpunkten och de observationer de gjort. Även avsaknad av observationer kan vara av intresse för utredningen, säger Falk.