SKELLEFTEÅ Abushi Shamse Kamal medger att han använt våld mot den 10-åriga flicka som han attackerade på Morö Backe i somras. Han förnekar dock uppsåt att döda samt att våldtäkt har fullbordats.

Under onsdagen inleddes rättegången mot den 15-årige afrikanen Abushi Shamse Kamal i Skellefteå tingsrätt. Han står åtalad för försök till mord samt grov våldtäkt mot barn efter ett brutalt överfall på en 10-årig svensk flicka på Morö Backe i Skellefteå i somras.

Åklagaren har beskrivit överfallet mot flickan som utfört med ”synnerlig hänsynslöshet” och lett till ett ”synnerligt lidande” för flickan. Shamse Kamal kan också kopplas till ett tidigare överfall på en kvinna i Morö Backe och har flyttats till hemlig ort av polisen, där han också LVU-placerats.

Till lokaltidningen Norran säger afrikanens advokat Jens Nyström att hans klient förnekar brott.

— När det gäller åtalspunkten om försök till mord medger han att han utövat våld på det sätt som anges i gärningsbeskrivningen, med undantag för utdelandet av sparkar. Han förnekar ansvar för försök till mord eftersom han saknat uppsåt till detta.

— När det gäller åtalspunkten om grov våldtäkt mot barn förnekar han ansvar för detta, inget fullbordat brott har skett, fortsätter Jens Nyström.

Shamse Kamal motsätter sig också skadeståndsanspråket från flickans föräldrar på närmare en miljon kronor. Istället medger han skadestånd på 30 000 kronor till flickan för sveda och värk.

Den åtalade afrikanen ska inte finnas på plats under rättegången utan deltar via länk från hemlig ort. De som velat delta på rättegången som besökare ska också ha genomgått en ”noggrann säkerhetskontroll”, skriver Norran.