SKELLEFTEÅ Efter det grova överfallet av en 10-årig flicka i Skellefteå gick lärarinnan Elin Wiklund ut på Facebook och beklagade sig över allt ”hat” mot invandrare. Nu har hon fått kritik för sitt utspel och beklagar sig återigen över det så kallade hatet – denna gång riktad mot sig själv.

Förra torsdagen överfölls en 10-årig flicka i den mångkulturella stadsdelen Morö Backe i Skellefteå. Flickans tillstånd är fortfarande så kritiskt att hon inte har kunnat förhöras, samtidigt som en äldre afrikansk pojke misstänks för mordförsök och grov våldtäkt mot barn.

I Skellefteå har många reagerat starkt och med chock över det grova överfallet. Detta fick lärarinnan Elin Wiklund att gå ut på sociala medier och beklaga sig över allt ”hat”.

För hatet jag ser och upplever just nu är paralyserande. Fullkomligt nattsvart och på en helt ny nivå. Rasismen och jakten på den misstänkte killen når nivåer som helt ärligt skrämmer skiten ur mig. Ordval och slutsatser människor på nätet använder sig av har passerat alla gränser. Har vi inte lärt oss än att hat föder mer hat?”, skrev hon bland annat i ett långt inlägg på Facebook.

Nu har Elin Wiklund återigen fått anledning att beklaga sig över ”hat” – denna gång i form av kritik mot henne själv. Till SVT Västerbotten säger hon bland annat att hon utsatts för hot och att hon ”hängts ut på nätet”.

– Människor vrider det till att jag försvarar gärningsmannen och det är ju helt bisarrt. Jag vill bara att folk ska tänka på hur de uttrycker sig och inte hata, säger Wiklund till SVT.