SKELLEFTEÅ En 10-årig flicka har fått flygas med ambulanshelikopter från Skellefteå till Umeå universitetssjukhus. Enligt uppgifter till Nordfront hittades hon naken och strypt i en av stadens mest mångkulturella stadsdelar.

Det var under torsdagen som en flicka som i media beskrivs som ”under 15 år” hittades skadad i ett skogsparti i Morö Backe i Skellefteå. Flickan fick flygas med ambulanshelikopter till Umeå universitetssjukhus svårt skadad, uppger Lars Persson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Skellefteå till SVT.

Enligt uppgifter till Nordfront ska flickan endast vara 10 år och ha hittats naken och strypt. Hennes skador ska vara så allvarliga att man håller henne nedsövd.

Till Nordfront vill Lars Persson varken bekräfta eller dementera uppgifterna om att det finns tecken på sexualbrott utan betonar att fallet utreds som ett mordförsök.

— Det är så att vi just nu arbetar utifrån lagen om unga lagöverträdare, vilket gör det lite speciellt. Det är inte som när man utreder vuxna, säger Persson och tillägger att förundersökningsledaren kan komma att välja att gå ut med fler uppgifter längre fram.

Polisen har gått ut med att en pojke, också under 15 år, misstänks för brottet. Huruvida de två barnen känner varandra är inget som polisen vill gå ut med.

— Jag har ingen uppgift kring det, men det finns inget släktskap, säger Lars Persson till SVT.

Till Nordfront vill han inte heller säga om det är någon större åldersskillnad mellan offer och misstänkt gärningsman.

— I dagsläget går polisen endast ut med att båda är under 15 år, säger Persson.

I övrigt är man väldigt förtegna om vad som hänt, förutom att man just nu håller förhör. Morö Backe är en av Skellefteås mest mångkulturella stadsdelar, men Nordfront har i skrivande stund inga uppgifter som kan bekräfta eller dementera att detta rör sig om ett invandrarbrott.

Senast förra veckan blev en 12-årig pojke utsatt för ett mordförsök av en 16-åring. Pojken ska ha blivit knivhuggen av 16-åringen inomhus på en adress i kommunen. Enligt polisen fnns ingen koppling mellan fallen.