MEDIA Afrikanen som misstänks för mordförsök och grov våldtäkt på barn i Skellefteå är ”mysig och fin”. Detta enligt Aftonbladet som tagit del av socialtjänstens utredning av pojken.

I Aftonbladet kan man läsa om Abushi Shamse Kamal, ynglingen som misstänks ha attackerat och våldtagit en 10-årig flicka som nästan avled av sina skador i Skellefteå i början av juli.

Tidningen har fått ta del av socialtjänstens utredning av den misstänkte och menar att det framkommer en ”splittrad bild”. Utredningen visar att Shamse Kamal har en ”måttlig intellektuell funktionsnedsättning”.

Personalen på det Sis-boende som han tvångsplacerats på är mer dramatiska och hävdar att ynglingens så kallade mentala ålder är ”långt under hans angivna ålder” och att han ”brister i socialt samspel”. Man uppger också att den misstänkte brukar ”fantisera om att skada människor”.

"Mysig och fin"

Aftonbladet citerar även föräldrarnas bidrag till utredningen om afrikanen. De uppger sig vara ”helt chockerade” över brottsmisstankarna och beskriver också sonen som ett ”jättesnällt barn som alltid är glad och omtänksam” – en bild som verkar delas av ynglingens lärare. Dessa hävdar att afrikanen är ”mysig och fin” och ”fungerar bra i klassrummet” eftersom han vill ”prata med alla”.

Föräldrarna bekräftar dock att sonen har svårt att skilja på rätt och fel och hävdar att han också har svårt att klara av skolan även om han är ”väldigt noggrann med sin skolgång och vill alltid vara i skolan”.

Det framkommer även att föräldrarna motsatte sig placeringen på LVU-hem eftersom man menar att våldsattacken på den 10-åriga flickan var en ”isolerad händelse”. Pojken är dock misstänkt för att ha överfallit en kvinna vid en gångtunnel sedan tidigare, samtidigt som skolan slagit larm om hans beteende mot lärarinnor och flickor.