MÅNGKULTUREN Afrikanen Abushi Kamal erkänner nu våldtäkt mot den 10-åriga flickan i Skelleftå, men nekar fortsatt till mordförsök.

Afrikanen Abushi Shamse Kamal erkänner nu att han har våldtagit den 10-åriga flickan i Skellefteå, vars fall uppmärksammades i media i somras. Främlingen nekar fortsatt till anklagelser om mordförsök på flickan.

När rättegången inleddes i onsdags förra veckan nekade Kamal till alla brottsanklagelser. Gärningsmannens advokat, Jens Nyström sa då till SVT Nyheter:

— När det gäller åtalspunkten om försök till mord medger han att han utövat våld på det sätt som anges i gärningsbeskrivningen, med undantag för utdelandet av sparkar. Han förnekar ansvar för försök till mord eftersom han saknat uppsåt till detta.

— När det gäller åtalspunkten om grov våldtäkt mot barn förnekar han ansvar för detta, inget fullbordat brott har skett, sa Nyström.

Efter att nya bevis i fallet lades fram under dagens tingsrättsförhandlingar bakom stängda dörrar ändrade afrikanen inställning till brottet och erkänner våldtäkten.

— Det är delar av händelseförloppet han inte erkänner, men vi godtar nu klassificeringen, förklarar advokaten för SVT.