USA. En insamling har startats för en amerikansk nationalist som häktats för att ha försvarat sig mot våldsamma vänsterextremister.

Nationalisten William Planer har häktats för att ha försvarat sina kamrater.

Det var i juni förra året som en grupp aktivister från Traditionalist Worker Party blev angripna av en mobb vänsterextremister då de genomförde en laglig demonstration vid rådhuset i Sacramento i Kalifornien. Aktivisterna lyckades försvara sig, trots att vänsterextremisterna var i numerärt överläge och var beväpnade med knivar. Konfrontationen slutade med att sex vänsterextremister tvingades söka vård.

Den spektakulära gatukampen blev förevigad av folkmusikern Paddy Tarleton som skrev The Battle of Sacramento om händelsen. I en intervju med Frihetskamp tidigare i år berättade Tarleton om episoden som inspirerade texten till låten.

Polisen i Sacramento medgav först att aktivisterna agerade i självförsvar, men har nu över ett år efter händelsen plötsligt ändrat sig, för att istället häkta aktivisten William Planer.

Därför har en insamling nu startats för att betala borgen och advokatutgifter för Planer. Pengarna samlas in på RootBocks, en nystartat plattform som tar yttrandefrihet på allvar och som marknadsförsig som en plattform fri från politisk censur.

Plattformen är bara en av många nya sidor och internettjänster som den senaste tiden har dykt upp på grund av den ökända politiska censur som råder på exempelvis Patreon, Kickstarter och Paypal.

Bidrag till insamlingen kan lämnas här.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2017-07-23 19:50