SVENSKFIENTLIGHET. Apotekskedjan Kronans Apotek har skrivet under en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen om att ge företräde till praktik för minst etthundra rasfrämlingar under 3 års tid. Verkställande direktören Stig Tornell har dock ännu högre ambitioner för folkutbytet.

kronans

Kronans Apotek är den apotekskedja i Sverige som tagit emot flest rasfrämlingar som praktikanter. Nu tecknar företaget en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen för att påskynda folkutbytet i landet. Avsiktsförklaringen är en del i regeringens ”100-klubben” och syftar till att ta emot minst 100 rasfrämlingar som praktikanter under 3 års tid. Men företagets planer stannar inte där:

– Vi har som mål att kunna anställa våra nyanlända praktikanter som farmaceuter när de klarat språktest och fått sin legitimation verifierad. Det är en modell där vi vill följa praktikanten hela vägen som nyanländ till farmaceut, säger Stig Tornell, vd på Kronans Apotek.

I pressmeddelandet skriver företaget att de kommer samarbeta nära Arbetsförmedlingen för att ge ännu mer av landets resurser åt rasfrämlingarna. Till exempel ska de få snabbspår i form av yrkeskompetensbedömning, validering av kunskap, instegsjobb, nystartsjobb, arbetspraktik och arbetsträning med handledare.

Mycket resurser läggs alltså på rasfrämlingarna, något som samtidigt förnekas svenskar.

Källa:
Kronans Apotek går med i 100-klubben för snabbare integration


  • Publicerad:
    2016-07-17 12:20