SVENLJUNGA. I Svenljunga kommun lockas svenska ungdomar och unga asylsökare med pengar för att umgås med varandra. Enligt projektledaren gör ungdomarna ett ”väldigt viktigt arbete för integrationen”.

För att få fart på den så kallade integrationen i Svenljunga kommun så får svenska ungdomar och unga asylsökande 50 kronor i timmen för att umgås med varandra. De asylsökare som inte har uppehålls- eller arbetstillstånd kan ej få betalt med regelrätt lön utan ges istället gratisbiljetter till Lisebergs nöjespark.

Projektet har pågått i tre veckor och har cirka 50 deltagare i åldrarna 14 till 15 år. Förutom att umgås med varandra får deltagarna också lära sig om ”demokrati, jämställdhet och välfärd”. Projektledare Kristine Sunebrand anser att ungdomarna gör ett viktigt arbete för integrationen.

— Man kan vända på saker och ting men vi ser det som att de här ungdomarna gör ett väldigt viktigt arbete i att lära ut om sina kulturer och få en ökad förståelse för varandra, berättar Sunebrand för SVT.

Även scouterna har bidragit till projektet genom att gratis låna ut kanoter och en liten stuga.

Källa:
Ungdomar får betalt för att umgås


  • Publicerad:
    2016-07-31 23:30