MÅNGKULTUR. Nöjesparken Liseberg i Göteborg slår nu larm om att de ser en rekordartad ökning av sexuella trakasserier och ofredanden mot unga flickor.

Den svenska nöjesparken Liseberg har slagit larm, efter att ett stort antal unga flickor blivit sexuellt trakasserade och ofredade i parken – en trend som dessutom har ökat under se senaste åren, enligt Lisebergs kommunikationsrådgivare Annika Risberg.

— Vi har sett en ökande tendens och fler rapporter om att de utsätts för sexuella ofredanden de senaste åren, säger Risberg.

Bland de övergrepp som rapporterats om återfinns bland annat beskrivningar om hur unga flickor blir tafsade på medan de står i kö, eller på andra platser där det är trängsel.

— Jag finner det rätt och slätt trist att unga tjejer ska genom gå detta. Det är förfärligt när det sker, säger Anders Börjesson vid Göteborgspolisen.

Senast i maj dömdes en person för att ha begått sexuella övergrepp mot två 13-åriga flickor i ett spökhus på Liseberg under förra årets Halloween. Gärningsmannen dömdes till ungdomstjänst på grund av att han påstås vara 17 år.

För drygt ett år sedan kunde Nordfront rapportera att asylsökande belönades med gratisbiljetter till Liseberg som ”betalning” för att de deltog i ett så kallat integrationsprojekt i Svenljunga kommun, där svenska ungdomar fick 50 kronor i rimmen för att umgås med främlingarna.

Källa:
Unge jenter sextrakasseres på Liseberg


  • Publicerad:
    2017-06-07 15:40