Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Arbetsförmedlingen röjer skyddade uppgifter

Ny rutin från Skatteverket gjorde att uppgifterna röjdes Upp emot 250 personer ska ha fått uppgifterna röjda.

Misstänkt bidragsfusk – AF betalade 21 miljoner för “ökad trygghet och integration”

INRIKES. Ett omfattande bidragsfusk misstänks i Tensta där Arbetsförmedlingen betalade ut 21,2 miljoner kronor till ett antal föreningar för ”ökad trygghet” i området. Ett flertal föreningar misstänks ha startats enbart för att få ut bidraget.

Kriminella uppges ha infiltrerat Arbetsförmedlingen

INRIKES. Kriminella nätverk har infiltrerat Arbetsförmedlingen, uppger myndighetsföreträdare för Sveriges Radio.

Tiden håller på att rinna ut för regeringen — V hotar med misstroendeförklaring

POLITIK. Vänsterpartiet har hotat att fälla arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) tillsammans med högerpartierna ifall regeringen går vidare med att privatisera Arbetsförmedlingens verksamhet. Tiden för regeringen att uppfylla Vänsterpartiets krav håller nu på att gå ut.

V hotar regeringen med misstroende – får stöd av högerpartierna

POLITIK. Vänsterpartiet riktar hård kritik mot privatiseringen av Arbetsförmedlingen. Om regeringen inte backar inom två veckor hotar partiet att gå tillsammans med M, KD och SD och väcka misstroende mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

Rullstolsburen hotas med vräkning på grund av myndighetsbyråkrati

VÄLFÄRDSSAMHÄLLET. En rullstolsburen 23-åring i Kalmar hotas av vräkning från sin bostad sedan ett byråkratiskt dödläge mellan Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och socialtjänsten gör att han inte har någon inkomst.

Arbetsförmedlingen skönmålar invandrarnas jobbsiffror

MÅNGKULTUREN. Kritiken mot Arbetsförmedlingens skönmålande av sina resultat för den importerande arbetskraften kommer från flera håll.

Arbetsförmedlingen luras med fake news

FAKE NEWS. Arbetsförmedlingen har avslöjats med att publicera falska nyheter. Syftet verkar vara att lura människor att rösta på Socialdemokraterna.

Försvarsmakten rekryterar specialistofficer till Psyopsförband: “Kräver kunskaper om Ryssland”

INFORMATIONSKRIG. I en arbetsplatsannons på Arbetsförmedlingens hemsida söker Försvarsmakten en analytiker/specialistofficer åt Psyopsförbandet. Får man jobbet ska man hjälpa Försvaret att ”påverka beteenden och attityder hos människor för att uppnå politiska och militära mål”.

Vi bara lyder

SAMHÄLLE. Henrik Gustafsson skriver om boken ”Vi bara lyder” och det moderna samhällets syn på arbete och sysselsättning.

Arbetsförmedlingen klarar ej alla rasfrämlingar – kräver 600 miljoner kronor extra

INRIKES. Arbetsförmedlingen slår nu larm om att de inte kan hantera mängden av de så kallade nyanlända som är inskrivna. De kräver därför 600 miljoner kronor extra nästkommande år av regeringens budget.

Arbetsförmedlingen vill intensifiera främlingsinvasionen

MASSINVANDRING. Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg menar att Sverige lider av arbetskraftsbrist och efterlyser nu att massinvandringen ökar ytterligare.

Gratis körkortsteori på modersmålet för utlänningar

DISKRIMINERING. Nu väljer Arbetsförmedlingen återigen, i samarbete med ett utbildningsföretag, att diskriminera. Denna gång genom att erbjuda utlänningar gratis körkortsteori på deras modersmål.

Svenskt utseende favoriseras av arbetsförmedlare

ARBETE. Enligt en undersökning favoriseras svenskar av manliga arbetsförmedlare när det gäller arbetsmarknadsutbildningar.

Utbildningsföretaget Leico stödjer främlingsinvasionen

SÄRBEHANDLING. Leico utbildningar AB i Motala väljer nu att aktivt stödja folkutbytet i Sverige genom att erbjuda utlänningar gratis truckutbildning. Satsningen på utlänningar görs i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Ett år efter invasionen – storsatsning på uppehållstillstånd och etableringsinsatser

MASSINVANDRINGEN. Ett år har passerat sedan Sverige drabbades av en ovanligt stor massinvasion av rasfrämlingar. Nu storsatsas det på att ge utlänningarna uppehållstillstånd och Arbetsförmedlingen nyanställer för att kunna erbjuda främlingarna så kallade etableringsinsatser.

Arbetsförmedlingen varnar för arbetskraftsbrist

INRIKES. Arbetsförmedlingen varnar för att arbetskraften i Sverige inte räcker till. Företagen ”slåss” om samma personer.

Ulrika Velasquez Gustavsson fick nytt toppjobb på myndighet!

SKANDAL. Ulrika Velasquez Gustavsson fick efter att ha grovt misskött sitt jobb inom Kriminalvården ett nytt jobb på Arbetsförmedlingen i Västerås. Detta avslöjade VLT.se idag.

Kronans Apotek väljer bort svenskar

SVENSKFIENTLIGHET. Apotekskedjan Kronans Apotek har skrivet under en avsiktsförklaring med Arbetsförmedlingen om att ge företräde till praktik för minst etthundra rasfrämlingar under 3 års tid. Verkställande direktören Stig Tornell har dock ännu högre ambitioner för folkutbytet.

De som vill jobba på ett asylboende måste tåla urin och avföring

VÄNERSBORG. Ett asylboende har publicerat en kontroversiell annons på Arbetsförmedlingens hemsida.

Arbetsförmedlingen behöver 10 miljarder extra 2019

SVERIGE. Likt många andra myndigheter i Sverige så söker nu även Arbetsförmedlingen extra pengar för att klara integrationen. Arbetsförmedlingen beräknar att de kommer behöva runt 250 miljoner extra nästa år och runt 10 miljarder extra år 2019.