MEDIA. För den norska historikern och krönikören Linn Herning var varken Trump eller Brexit den mest betydelsefulla politiska händelsen under 2016. Istället var det Nordiska motståndsrörelsens Första maj-demonstration i Borlänge.

Första maj-demonstrationen i Borlänge blev den största på en längre tid. 12november-demonstrationen i Stockholm blev dubbelt så stor med 700 deltagare.

Det är i en kommentar i den norska tidningen Morgenbladet som krönikören och historikern Linn Herning skriver om Nordiska motståndsrörelsens Första maj-demonstration i Borlänge under förra året och hur hon anser att händelsen var epokgörande.

”Kamp mot storfinans och folkförrädare”. Mitt mest avgörande politiska ögonblick under 2016 var varken Brexit, Trump eller terrordåd. Det var första maj. Inte den sedvanliga Youngtorget-ritualen, som knappast väcker någon till politisk kamp, utan en Facebook-video från Sverige. Utan fackföreningsflaggor och röda fanor. Det var fascister i taktfast marsch på öppen gata.

Det som oroade Herning mest, var det faktum att hon var ”exakt 50 procent enig” med budskapet som framfördes, med andra ord vad gäller kampen mot storfinansen. Herning menar att det är problematiskt och jobbigt när politiska rörelser som man tar avstånd från står för saker man själv håller med om.

Så här kommenterar vår norska systersida Frihetskamp Hernings kommentar:

Frihetskamp vill passa på att tipsa Herning om att läsa på mer om Motståndsrörelsen på Frihetskamp och kanske till och med beställa hem någon av organisationens egna litteratur från Nordfront förlag. Vem vet, kanske ser vi dig i våra led i Falun!

Källa:
Linn Herning om ytre høyres standpunkter


  • Publicerad:
    2017-02-02 14:30