MÅNADSRAPPORT. Sebastian Elofsson sammanfattar här månaden som gått och konstaterar att november var en historisk månad för Nordiska motståndsrörelsen och de nordiska folken.

framsida-manadsrapport-2

November månad var en historisk månad för Norden och vårt folk. Den 12 november marscherade 700 stolta män och kvinnor från hela Norden, och även människor från en del andra europeiska nationer, genom den svenska huvudstaden. Demonstrationen i Stockholm visar att vi kan nå ut till den breda massan och att vi har potentialen att i framtiden mobilisera hela folket.

Nordiska motståndsrörelsen växer så det knakar och detta märker man tydligt när vi kan konstatera att för bara några år sedan samlade vi runt 100 personer på våra demonstrationer och nu samlar vi nästan 1 000 människor. Vi är en begynnande folkrörelse på frammarsch och demonstrationen i Stockholm den 12 november var bara början på vad som komma skall.

Förutom den historiska marschen i huvudstaden så har Motståndsrörelsens aktivister även under denna månad bedrivit ett gediget kamparbete runt om i hela landet. Det har nu blivit dags att summera månaden som gått.

Demonstration mot främlingsinvasionen i Stockholm

12-november-460x294

Som väntat blev Motståndsrörelsens demonstration i Stockholm den 12 november en succé och medlemmar och sympatisörer från hela Norden deltog i marschen genom den svenska huvudstaden under parollen ”Stoppa främlingsinvasionen!”. Sammanlagt deltog 700 människor vilket är dubbelt så många jämfört med i Borlänge den första maj!

Marschen som avgick från Kungsträdgården med Mynttorget som slutdestination gick lugnt tillväga och inga av kapitalets fotsoldater varken vågade eller fick någon chans att bryta igenom polisens avspärrningar under marschen. I efterhand fick vi reda på att minst 200 personer kom för sent till samlingsplatsen och fick inte av polisen gå med i demonstrationståget. Detta innebär att vi egentligen skulle ha varit 900 människor på plats på Mynttorget om polisen hade skött sitt jobb.

På Mynttorget ställde demonstranterna upp sig medan arrangörsgruppen ställde i ordning ljudanläggning och talarstol på en lastbil som fick tjäna som scen. Samtidigt serverades det kaffe och varm choklad medan demonstranterna väntade på att talen skulle börja. Efter en stund gjorde den röda pesten ett halvhjärtat försök att bryta igenom polisens avspärrningar med knallskott och bengaler. Men Motståndsrörelsens sköldbärare var på alerten och bildade snabbt en sköldmur mot antifascisterna och polisen som båda försökte angripa demonstranterna.

Spjutspetsen

Motståndsrörelsens sköldbärare.

Antifascisterna lugnade ner sig då de insåg att det var omöjligt att både bryta igenom polisens avspärrningar och Motståndsrörelsens sköldmur och därmed gav de upp sitt patetiska ”anfall”. Det var inte förrän efter demonstrationen som antifascisterna försökte med ytterligare ett halvhjärtat och patetiskt angrepp som de så klart misslyckades med att genomföra fullt ut.

Efter ett tag började talen och förste talare var Motståndsrörelsens Pär Sjögren. Talade gjorde även Pär Öberg, Vera Oredsson, Jörgen Kromann, Fredrik Vejdeland och Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg. Ett längre klipp på marschen och delar av talen har lagts upp på Youtube:

När talen var över så var det dags att bege sig till Gamla stans tunnelbanestation för att återvända till den första samlingsplatsen. Men under tiden deltagarna gick över Riddarholmsbron mot tunnelbanestationen dök kapitalets fotsoldater upp och började kasta isbitar och snö mot deltagarna. Motståndsrörelsens sköldbärare var även här snabba med att bilda sköldmur mot de rabiata antifascisterna. Det var då som polisen gjorde sin första vansinnesattack mot demonstranterna. Med batonger gick man bärsärk mot deltagarna och flera skadades och fick pepparsprej i ansiktet. Men trots detta drev motståndsmännen tillbaka antifascisterna.

Den andra vansinnesattacken skedde i tunnelbanan då polisen återigen gick till angrepp mot demonstranterna helt utan anledning. En aktivist skadades så svårt i huvudet att man vid ett tillfälle inte var säker på att han ens var vid liv.

Deltagarna anlände till slut till den första samlingsplatsen och det var dags att bege sig hem efter en händelserik och framförallt framgångsrik demonstration. Nordiska motståndsrörelsen tackar återigen alla som deltog på demonstrationen. Vi visade det sionistiska folkfientliga systemet att vi är en kraft att räkna med och vid nästa demonstration ser vi till att blir över 1 000!

Partimiddag i Näste 2

partimiddag2-460x306

Lördagen den 5 november, alltså en vecka innan demonstrationen i Stockholm, arrangerade Näste 2 en partimiddag för ett 70-tal aktivister och partimedlemmar. Kvällen bjöd bland annat på god mat, anföranden och så klart gott umgänge. Även Nordfront förlag fanns på plats som nu har julrea!

Innan själva middagen serverades höll gruppchefen Simon Engelin ett anförande där han berättade lite om vad Näste 2 har sysslat med under årets gång. Engelin tog upp flera uppmärksammande aktiviteter som nästet genomfört. Näste 2 har utfört gatupatruller, agerat trygghetsvärd och anordnat soppkök åt hemlösa svenskar, arrangerat midsommarfirande och hållit i utbildningar. Särskilt lyckade anses flygbladsutdelningarna i samband med ”Pride” och Bokmässan i Göteborg vara.

partimiddag4-460x356

Simon Engelin redogör nästets aktiviteter under året.

Efter Engelins anförande stod middag på schemat som bestod av antingen lax med sparris och risotto eller nötkött med sås och potatis. Även ett vegetariskt pastaalternativ fanns att tillgå. När middagsgästerna var mätta och belåtna var det dags för Nordfronts chefredaktör tillika Motståndsrörelsens politiska strateg Fredrik Vejdeland att hålla ett tal om demonstrationen den 12 november.

Vejdeland förklarade att det var första gången han inför publik manade att sluta upp till demonstration och anledningen till varför han gjorde detta, förklarade han, var för att vi idag befinner oss i en tid då allt fler tvingas vakna upp till den bryska verkligheten vi lever i.

partimiddag5-460x262

Fredrik Vejdeland talar.

Vidare förklarade han att systemet som styr vårt samhälle har genom den så kallade ”flyktingkrisen” tappat sansen som är det utmärkande för strategin ”att koka en groda långsamt”. Följden blir så klart av detta att allt fler nordbor tvingas möta mångkulturen som de tidigare kunnat undfly och ignorera vilket i sin tur leder till att alltfler stegvis tappar förtroendet för det folkfientliga systemet och därför tvingas söka sig till en sund och stark kraft som alternativ till dagens galenskap.

Vejdeland påpekade att en nationell demonstration med 200 deltagare vanligtvis följs upp av ytterligare en demonstration med 200 deltagare men att om vi uppnår ett visst deltagarantal så kommer troligtvis nästkommande demonstration att locka till sig ännu fler. Som avslutning på sitt tal uppmanade han samtliga åhörare att delta på demonstrationen som hölls den tolfte november.

Efter Vejdelands anförande serverades efterrätt i form av kaffe eller te tillsammans med en vaniljpannacotta toppat med skivor av kaneläpple och sedan begav sig gästerna hem efter en lyckad partimiddag. Bra jobbat av Näste 2 för att ha arrangerat en så seriös men ändå avslappnad partimiddag!

Basaktivism, offentliga aktioner och interna aktiviteter

basaktivism

Under november månad har Motståndsrörelsens aktivister, precis som under alla andra månader i år, kämpat på med att utföra ett kvalitativt kamparbete och särskilt inför demonstrationen i Stockholm. Varje dag och varje månad, år efter år, fortsätter vi att sprida vårt budskap till folket i hopp om att de en dag ska vakna ur sin djupa dvala och börja värna om sig själva och framtida generationer igen.

Och folket har börjat att vakna, för varje dag som går är det fler och fler av våra folkkamrater som inser vad som står på spel och det är er förtjänst alla ni aktivister som genom er hängivenhet och offervilja tar kampen till nya nivåer. Varenda klistermärke, affisch och flygblad för oss närmare den slutgiltiga segern.

Att nämna varenda aktivitet som utförts under november månad skulle ta för lång tid och skulle göra den här artikeln till en hel bok. Men här kommer ett litet urval av aktiviteter från november:

Finska självständighetsdagen

kohtisvenska

Den 6 december anordnar återigen Nordiska motståndsrörelsen en demonstration och den här gången i den finska huvudstaden Helsingfors. Anledningen till varför demonstrationen, som är en marsch för frihet, hålls den 6 december är för att det var den dag då riksdagen godkände Finlands självständighetsförklaring för 99 år sedan.

Så här står det i artikeln, angående den finska självständighetsdagen, som Nordfront publicerade för ett tag sedan:

Landet var då ockuperat av främmande makt och medborgarna hade tröttnat på hur utomstående krafter bestämde över finländarnas liv. Självständighetsförklaringen initialiserades av den aktivism som förts mot ockupationsmakten av finländska nationalister under de föregående åren.

Självständighetsförklaringen följdes av ett frihetskrig, där folk kämpade för självständighet och rätten till frihet mot de Rysslandsstödda rödgardisterna. Kriget slutade i maj 1918 med seger för självständighetskämparna.

Även om Finland officiellt förklarades självständigt så pågår den verkliga självständighetskampen än idag. Vårt land har under dessa nästan hundra år gått igenom mycket. Vår självständighet har återigen hamnat under främmande makters inflytande. Europeiska unionen och multinationella banker har korrumperat Finlands politiska system till den grad att alla föreställningar om självbestämmande är blott sken utan någon verklighetsgrund. Vi vill ha vår frihet. Vi ämnar kämpa för vår frihet.

Marschen startar i centrala Helsingfors, Hagnäs torg som ligger intill Helsingfors centrum, klockan 15:30 och slutar vid J.V. Snellmans staty där tal kommer att hållas till klockan 17:30. Därefter går demonstrationståget till fots till 612-föreningens marsch som arrangeras vid Tölö torg. Mer information om frihetsmarschen går att läsa här.

img_2657-768x576

Finska aktivister gör reklam för demonstrationen.

Aktivister i Finland har inför demonstrationen utfört ett gediget kamparbete genom att sprida information och uppmana det finska folket att delta på marschen. Man har bland annat tillverkat och satt upp banderoller samt delat ut flygblad. Några aktivister ställde även upp sig på en bro över en motorväg med en banderoll och bengaler.

kamplokal

Bilder tagna inifrån lokalen och klädlagret.

Samtidigt har Motståndsrörelsen i Finland under november månad också öppnat upp en ny så kallad ”Koti”, en organisationslokal, i Tammerfors och ett nytt lager med kläder till behövande finnar. I organisationslokalen finns bland annat rum för möten, gym för styrketräning, bibliotek samt en film- och musikhylla.

front_612

Men det är inte bara aktivisterna i Finland som har spridit propaganda inför demonstrationen. Även våra kamrater i Norge har dragit sitt strå till stacken. Nyligen genomförde Motståndsrörelsen i Norge en propagandaoffensiv, precis som innan den tolfte november, på flera orter runt om i landet. Banderoller och affischer har blivit uppsatta i Vålers kommun, Elverums kommun, Eidsvolls kommun, Örje, Mysen, Askim, Hönefoss och Kristiansand.

November månad är över och julen närmar sig med stormsteg. Som jag skrev i början av denna månadsrapport så har november varit en historisk månad och kanske till och med den bästa månaden för Motståndsrörelsen hitintills. Vi kan med säkerhet slå fast att alla våra ansträngningar och uppoffringar under årens lopp har börjat att ge stora resultat. Motståndsrörelsen reser sig!


  • Publicerad:
    2016-12-05 09:00