MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Nordfront har intervjuat Pär Sjögren som är misstänkt för att ha ”ofredat” en störande vänsterpartist som försökte förstöra en flygbladsutdelning som Nordiska motståndsrörelsen genomförde i Ludvika förra helgen.

elias lodin

Elias Lodin och en annan kommunistisk mötesstörare (Lina Cecilia Emanuelsson) som hjälpte honom.

Daniel Riazat har nu fått en efterträdare som kan ta över smeknamnet ”Lipsill”, nämligen Elias Lodin från Vänsterpartiet i Ludvika. Lodin är ordförande för Vänsterpartiet i Ludvika och antagligen huvudansvarig för att partiet valde att inte genomföra någon egen första maj-aktivitet i år utan istället ska åka till Borlänge för att demonstrera mot Nordiska motståndsrörelsen.

När aktivister från Nordiska motståndsrörelsen förra lördagen befann sig i Ludvika för att dela ut flygblad dök Lodin och en kvinnlig kamrat till honom upp och började trakassera de som tog emot flygblad från Motståndsrörelsens aktivister genom att försöka pracka på dem egna lappar som de hastigt skrivit ut. Lapparna framförde inget positivt eget politiskt budskap utan innehöll bara orden:

Nolltolerans mot intolerans. Kärlek är den enda vägen!
We are Dalarna!

Då det här antisociala beteendet från Lodins sida inte uppskattades sa en av Motståndsrörelsens aktivister åt Lodin att han kan dela torg med aktivisterna men att han får ställa sig längre bort och sluta trakassera de som tar emot flygblad. Lodin hörsammade inte uppmaningen och hävdar att han därefter blev konfronterad genom att en av Motståndsrörelsens aktivister tog tag i hans krage, ryckte av honom flygbladen och kastade omkull honom.

Lodin har polisanmält händelsen, gråtit ut på Facebook om att han blev ”hårt knuffad” och uttalat sig i media om incidenten.

par_sjogren

Pär Sjögren, nästeschef i Dalarna och Värmland.

Nordfront har varit i kontakt med Pär Sjögren som var på plats i Ludvika och är misstänkt för ”ofredandet” av Lodin.

Kan du berätta vad Elias Lodin gjorde?

Vi befann oss i Ludvika för att dela ut flygblad och prata med folk, vilket vi ofta gör utan några problem. När vi befunnit oss cirka 1,5 timme på torget så dök en för oss välkänd kommunist upp och gick förbi oss. Till en början såg det ut som om han var på väg in i en butik.

Vad hände sedan?

Vi noterade att han delade ut någon form av papperslappar till folk. Vi höll ögonen på honom och märkte då att han jagade efter alla som vi delat flygblad till och försökte ge sina egna ”flygblad” till dem.

Dylika tilltag tolererar vi givetvis inte så vi gick fram till honom och upplyste honom att om han ska stå och dela flygblad, så ska han göra det på behörigt avstånd från där vi uppehåller oss.

Mer än så har jag inte att säga om det som hände just nu.

Dala-Demokraten och Dalarnas Tidningar skrev ut ditt namn trots att du än så länge bara är misstänkt för ofredande och det baseras på vad en meningsmotståndare påstår. Däremot skriver tidningen aldrig ut namnen på invandrade våldtäktsmän ens när de döms för grova gruppvåldtäkter. Tycker du att det är rättvis och balanserad journalistik från deras sida?

Nej. Men å andra sidan anser jag inte heller dem vara riktiga journalister, de är propagandister för ett kulturmarxistiskt samhälle. Så att media skriver som de gör är inget förvånande

Vad tror du om det rättsliga efterspelet till detta, kommer du bli dömd?

Jag hyser inget större hopp om att politiska motståndare, som nämndemännen är, ska frikänna mig i en eventuell rättegång. Men vi får se vad som händer framöver helt enkelt.

Sedan tidigare är du dömd för ofredande av Daniel Riazat som numera företräder Vänsterpartiet i Sveriges riksdag. Har du något speciellt emot vänsterpartister?

De är ju ideologiska fiender, men rent generellt så ogillar jag väl inte kommunister mer än anhängare av någon annan ism. Men när det kommer till folk som försöker hindra våra aktiviteter så har jag nolltolerans mot dem, oavsett ideologisk tillhörighet. Oftast är det också personer från ”vänstern” som försöker stoppa eller störa våra aktiviteter.


  • Publicerad:
    2016-04-07 06:00