Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ambassadör Per Thöresson: “Min dotter jobbar för Amnesty International”

Av Redaktionen, 2017-05-01
redaktionen@nordfront.se

SKANDAL.Jag är stolt över min dotter Lisa som arbetar på Amnesty International” twittrade ambassadör Per Thöresson en bra bit efter midnatt på lördagsmorgonen. Samtidigt taggade han Nordfront i inlägget och utlovade ännu mer stöd åt Expo och ”Inte rasist, men…” i framtiden.

01:23 på lördagsmorgonen kom svaret från Sveriges ambassadör i Berlin – via Twitter.

Tidigare i veckan kunde Nordfront avslöja att Sveriges nya ambassadör i Berlin Per Thöresson har en dotter som är engagerad i AFA. Thöresson poserar även öppet med henne på Facebook där hon iklär sig en tröja med stor AFA-logga på och ”gillar” hennes bilder på våldsuppmanande vänsterextremt klotter.

Varken svenska ambassaden i Berlin eller UD har sedan dess velat kommentera saken, med motiveringen att det rör hans ”familj” eller ”privatliv”. Man har heller inte kunnat svara på ifall regeringen delar AFA:s värdegrund, men när Fria Tider talade med Thöressons pressråd Carl Michael Gräns så menade han att ambassadören inte hade kunnat posera på bild tillsammans med en ”högerextrem symbol”.

Strax efter klockan ett under natten mellan fredag och lördag valde dock ambassadör Thöresson själv att kommentera saken på sin Twitter, där han bland annat berättar att hans dotter Lisa arbetar på Amnesty International i Göteborg. Samtidigt utlovar han ännu mer stöd till organisationer som förföljer, trakasserar och hänger ut svenskar med oppositionella åsikter i framtiden.

Thöresson förnekade dock inte sin dotters engagemang inom våldsvänstern och tog inte heller chansen att själv ta avstånd från densamma.

Med tanke på att Amnesty International är en organisation som påstår sig arbeta med mänskliga rättigheter kan man fråga sig ifall de verkligen vill bli förknippade med Lisa Thöressons fritidsaktiviteter och politiska sympatier.

Nordfront kommer att återkomma i frågan när saken är närmare undersökt.

Några av svaren till Thöressons tweet:


  • Publicerad:
    2017-05-01 00:20