Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Toppmoderat i raseri – SVT använde samma ord som Nordfront

Av Redaktionen, 2017-05-09
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Den moderate EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark noterade tidigare idag att SVT helt korrekt benämnt Frankrikes nye president som en ”före detta Rotschildbankir”. Via Twitter kräver Hökmark nu en ”förklaring” eftersom Nordfront tidigare använde samma ord.

Av någon anledning ogillar Gunnar Hökmark (M) att man nämner ordet bankir och namnet Rothschild och särskilt illa är det ifall man gör det tillsammans.

I samband med det franska presidentvalets andra omgång publicerade Nordfront en artikel som liveuppdaterades under valdagen. När valresultatet stod klart skrev Nordfront att ”den 39-årige före detta Rotschildbankiren Emmanuel Macron kommer från staden Amiens i nordöstra Frankrike och blir Frankrikes yngsta president någonsin”.

Anledningen är förstås att Macron har en bakgrund som investmentbankir, där han bland annat ska ha gjort sig en betydande förmögenhet som anställd på den franska investmentbanken Rothschild & Cie Banque.

Detta tycks även SVT ha uppmärksammat i deras artikel ”Vem är Frankrikes nya president Emmanuel Macron?”, där man enligt en Google-skärmdump ska ha skrivit ”Vad den 39-årige före detta Rotshildbankiren [sic!] kommer att göra med sin nya roll som Frankrikes president återstår att se”.

Att SVT valde att uppmärksamma Macrons tidigare kopplingar till den judiska bank- och finansfamiljen Rothschild blev dock för mycket för EU-parlamentarikern och den före detta moderata partisekreteraren Gunnar Hökmark. Trots att Macron de facto är en före detta bankir som har arbetat åt familjen Rothschild och trots att SVT varken nämner att familjen Rothschild är judisk eller påpekar dess enorma inflytande över hela världen så dundrar Hökmark via sin Twitter att det är ”allvarligt” och ”kräver sin förklaring”. Hökmark noterar även att SVT använt en formulering som är snarlik Nordfronts och menar att formuleringen ”stämplar” Macron.

På Hökmarks tweet följer även en diskussion där vissa håller med honom och skriver att ordvalet kan vara en ”antisemitisk stereotyp”. På vilket sätt det är antisemitiskt att påpeka att Frankrikes nye president har arbetat som Rothschildbankir framgår dock inte. I ett svar till sin egen tweet menar Hökmark själv att ordet bankir numera skulle vara ovanligt och endast används i ”propagandasyfte” samt att ”Rothschild anses av olika grupper vara särskilt obskyrt”.

Andra tycker att Hökmark överreagerar då SVT trots allt inte har skrivit något som inte är sant medan vissa ifrågasätter varför man inte ska få skriva om dolda och mäktiga maktstrukturer. En Twitteranvändare uppmanar till och med Hökmark att i sammanhanget redovisa sina egna kopplingar till en av Rothschildfamiljens frontfigurer – den judiske globalisten och riskkapitalisten George Soros. Det som åsyftas är troligtvis Nordfronts tidigare avslöjande om att Hökmark finns med på George Soros hemliga lista över ”betrodda” EU-parlamentariker.

LÄS MER: Här är Soros lakejer i Sverige

I diskussionen framkommer även teorier om att Nordfront ska ha kopierat SVT:s formulering. Den före detta svenska domaren Krister Thelin skriver exempelvis att han ”vill hellre tro att det än att Nordfront inspirerar SVT!”.

Det stämmer förvisso att formuleringen är märkligt snarlik, men Nordfronts artikel i ämnet uppdaterades för sista gången under gårdagen, den 8 maj, klockan 11:14, samtidigt som meningen där ordet ”Rothschildbankir” finns med lades till klockan 8:45 samma morgon. Ordet lades även till i artikelns rubrik redan kvällen innan. Detta kan jämföras med SVT:s artikel som enligt deras egna uppgifter publicerades först flera timmar senare, nämligen klockan 18:24 under måndagskvällen.

EU-parlamentarikern Gunnar Hökmark är sedan tidigare öppen med sina sympatier för sionismen och skurkstaten Israel.

SVT kom även under tisdagen att uppdatera artikeln och ta bort alla referenser till Rothschild. I en fotnot skriver man:

I en första version av artikeln beskrevs Emmanuel Macron i en formulering som uppfattades nedsättande av flera läsare, texten har därför ändrats.

Ifall detta är en förklaring som uppfyller Hökmarks krav är dock oklart.

Frågan är nu om Macrons tidigare anställning kan sorteras under det kulturmarxistiska och orwellianska nyspråksordet ”hatfakta” – med andra ord information som förvisso är sann och kan klassa som fakta, men som måste döljas för allmänheten då lögnen i etablissemangets ögon i många fall är mindre ”hatisk” och därmed att föredra.

Källa:
Vem är Frankrikes nya president Emmanuel Macron?


  • Publicerad:
    2017-05-09 23:10