VECKANS FRÅGA. Nordfronts fråga visar att det inte finns något givet svar på huruvida Frankrikes presidentval var ett steg framåt eller bakåt för den nationella rörelsen i stort.

Förra söndagen hölls andra omgången av det franska presidentvalet. Trots att de två stora aktörerna (Socialistpartiet och Republikanerna) var utspelade, förlorade Marine Le Pen stort mot en uppstickare, den liberale investmentbankiren Emmanuel Macron, som fick 66 procent av rösterna.

EU-bossen Jean-Claude Juncker har ”jublat” över att Rothschildbankiren Macron blir Frankrikes president och Stefan Löfven beskriver det hela som ”en seger för det franska folket”.

Nordfront ställde frågan till läsarna om hur de ser på Marine Le Pens förlust i Frankrikes presidentval. Svarsresultaten visar att frågan var mycket jämn och att det finns många åsikter om både valet och Marine Le Pen.

22 procent av läsarna anser att valet ändå var en framgång och att Marine Le Pen har ungdomen med sig vilket är bra för framtiden.

Sammanlagt 45 procent av läsarna anser att det var ett dåligt resultat för Le Pen. Noterbart är att nästan lika många anser att Le Pen som president hade varit bra för nationella eller dålig för EU. Ett rimligt antagande är att runt 17 procent av de röstande därmed inte ser Le Pen som bra för den nationella rörelsen men som en person som ändå skulle kunna göra nytta som globalistbekämpare genom att understödja ett ”Frexit”.

Frågan visar också att 10 procent av Nordfronts läsare är kontrajihadister och att 5 procent ger sitt direkta stöd till Rothschildbankirer. I vanliga fall brukar cirka 5 procent välja något av ”vänster”-alternativen varför det verkar som att vänstern denna gång valt kapitalets representant.

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Veckans fråga

Varje måndag lägger Nordfront upp en ny omröstning (kvällstid) och sammanfattar den gamla (morgon). Har du förslag på frågor som skulle passa som ”Veckans fråga”? Kontakta då redaktionen@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2017-05-15 10:50