Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Den svenske ambassadören Per Thöresson stödjer politiskt våld

Av Redaktionen, 2017-04-27
redaktionen@nordfront.se

SKANDAL. Ambassadören Per Thöresson har ännu inte tagit avstånd från politiskt våld.

Per Thöresson  framstår allt mer som en våldsbejakande vänsterextremist som inte tar avstånd från AFA.

Det var i tisdags som Nordfront kunde avslöja att Sveriges ambassadör i Tyskland, Per Thöresson, har en dotter, Lisa Thöresson, som är aktiv i AFA. Bakom maskering har ambassadörsdottern tillsammans med andra maskerade vänsterextremister försökt stoppa en grundlagsskyddad politisk sammankomst i Göteborg förra året.

AFA är en politisk terrororganisation som ägnar sig åt vandalism, våldsdåd och olaglig åsiktsregistrering för att avskräcka meningsmotståndare från att engagera sig politiskt.

Dotterns engagemang i AFA är inte heller någon hemlighet för Per som på sin egen Facebook lagt upp bilder där han poserar bredvid dottern som har en AFA-tröja på sig.

Förutom den bilden uppmärksammade Nordfront i tisdags en bild där det står ”Good night, white pride” tillsammans med en bild på en vänsterextremist som grovt misshandlar en meningsmotståndare. Budskapet och bilden säger i grund och botten att man ska sparka människor med andra politiska åsikter i huvudet tills de dör eller svimmar och den bilden, som Lisa hade publicerat på sin Facebook, gillades av Per Thöresson.

Trots att såväl Nordfront som Fria Tider och Feministinspektionen sökt Per Thöresson samt Utrikesdepartementet för att få en kommentar om UD tar avstånd från AFA och politiskt våld har varken Thöresson eller UD kunnat ge ett sådant besked. I Sveriges politiskt korrekta åsiktsklimat är det alltså inte en självklarhet för en svensk myndighet att ta avstånd från en vänsterextrem terrorgrupp som bevakas av Säpo. Demokratin Sverige verkar inte ha några problem med att representeras utomlands av människor som vill misshandla meningsmotståndare istället för att debattera med dem.

Samtidigt vill maktfullkomliga lokalpolitiker i Falun stoppa en grundlagsskyddad demonstration som anordnas av Nordiska motståndsrörelsen. Detta trots att Motståndsrörelsen till skillnad från AFA är en öppen politisk organisation som inte ägnar sig åt politisk terrorism.

De enda uttalandena som kommit från Per Thöressons pressråd är att de inte kommenterar saker som rör ”familj” eller ”privatliv”. UD å sin sida har lyckats förmedla att det inte vore okej för en ambassadör att posera på bilder med hakkors på, trots att det inte finns någon svensk politisk terrorgrupp som använder hakkors som logga. Varken UD eller Per Thöresson har alltså lyckats ta avstånd från AFA eller vänsterextremt våld mot meningsmotståndare.

Bilderna som visar hur ambassadör Per Thöresson öppet stödjer vänsterextremism och politiskt våld:

Notera den tecknade vänsterextremisten som sparkar en liggande person i huvudet.

Pär Thöresson är en av 12 personer med vänsterextrema sympatier som gillar den våldsbejakande bilden.

Samtidigt skyltar Per Thöresson med att han jobbar på Utrikesdepartementet på sin Facebook. Alla bilder är klickbara. Sprid gärna bilderna och hänvisa till Nordfront.

De som tycker att Per Thöresson är en olämplig representant för Sverige bör kontakta UD och föreslå att han avskedas utan avgångsvederlag.


  • Publicerad:
    2017-04-27 19:00