MEDIA. Idag skrev Svenska Dagbladet om nyheten om Martin Fredrikssons arbete för Säpo. I övrigt har det varit tyst i gammelmedia.

Fram till idag har inga etablerade medier rapporterat om avslöjandet att Martin Fredriksson var avlönad av Säpo som kom redan i söndags.

Borgerliga Svenska Dagbladet bröt dock idag som första etablerad tidning tystnaden. Det är skribenten Sam Sundberg som i en kulturartikel tar upp nyheten och jämför Fredriksson med den fiktiva karaktären Lisbeth Salander.

Sundberg tar i artikeln bland annat upp det faktum att Researchgruppen ljuger i sitt uttalande om Fredriksson, vilket Nordfront skrev om redan igår. Han skriver:

Flera av Fredrikssons gamla vapendragare har nu skyndat att ta avstånd från honom, inklusive Researchgruppen. På sin webbplats skriver de att Säpo-samarbetet ägde rum före gruppen bildades, men det stämmer inte överens med Fredrikssons egna twitterbekännelse, där han skriver att den andra perioden av samarbetet inföll 2009 – 2010. Researchgruppen bildades hösten 2009.

I övrigt tiger alltså media och håller Guldspadevinnaren Fredriksson och Säpo bakom ryggen.

Källa:
När verklighetens Salander sålde ut till Säpo


  • Publicerad:
    2016-03-02 18:45