BANANREPUBLIK. Med anledning av den senaste tidens uthängningar mot Motståndsrörelsens aktivister begav sig Nordfronts utsända för att intervjua David Baas och hans redaktionskollegor utanför Expressen. Polisen kom till platsen och tre av Nordfronts medarbetare är nu gripna, misstänkta för ”olaga hot mot grupp”.

Polistrakasserier vid ett annat tillfälle. Foto: Nordfront

Polistrakasserier vid ett annat tillfälle. Foto: Nordfront

Expressen har under den senaste tiden sysslat med uthängningar, eller ”granskningar” som de själva kallar det, av Motståndsrörelsens aktivister, medlemmar och sympatisörer. Senast idag hängde de ut nationella kvinnor med namn och bild.

Med anledning av detta begav sig Nordfronts utsända ut mot Expressens redaktion med kameror för att där invänta David Baas och hans kollegor för att intervjua dem för ett granskande reportage, å Nordfronts vägnar.

Väl på plats spred Nordfronts medarbetare ut sig för att täcka så många utgångar som möjligt för att inte missa David Baas när han lämnar byggnaden. Nästan omedelbart dök polisen upp på platsen och omringade Nordfronts journalister och grep tre av dessa.

Enligt polisen är nu dessa tre misstänkta för brottet ”olaga hot mot grupp”.

Flera medier har skrivit om ”hotet” men missar helt det faktum att det var en journalistisk insats.

UPPDATERAD 15/2 kl 17.20:

Nordfronts tre utsända som greps tidigare under fredagen har nu blivit anhållna misstänkta för förberedelse till grov misshandel och olaga hot mot grupp.

Nordfront har fått information om att husrannsakningar ska ha skett hemma hos de tre anhållna personerna. Än så länge är de fortsatt anhållna.

De tre personer som greps och anhölls är nu släppta av polisen.

Nordfront återkommer när vi har haft möjlighet att prata med de släppta personerna.


  • Publicerad:
    2015-02-14 00:35