SVERIGE. Expos chefredaktör Daniel Poohl har skrivit ännu en krönika som uppmanar till förbud mot nationell verksamhet, denna gång riktad mot Nordfronts journalistik.

I artikeln ”Ta terrorn på allvar” kommenterar Daniel Poohl bland annat det rättsvidriga gripandet av Nordfronts journalister som skulle granska Expressen under fredagskvällen. Enligt Poohl har alternativ media ingen rätt att granska och fråga ut sådana som David Baas, vars uthängningar i Expressen nyligen fick en uthängd person att ta sitt liv. Då är det ”terrorism” och ”attack mot hela det demokratiska samhället”, enligt Poohl.

Så här skriver Daniel Poohl:

Men samtidigt kan det vara värt att hålla i minnet att det i fredags greps tre aktivister från Svenska Motståndsrörelsen utanför Expressen och Dagens Nyheters gemensamma entré. Enligt Expressen anhölls de senare misstänkta för förberedelse till grov misshandel. De nekar till brott och enligt Svenska motståndsrörelsen var de på plats för att göra en intervju med de som legat bakom Expressens omfattande granskning av organisationen. Reportrar utan gränsers ordförande Jonathan Lundqvist kallar det med rätta ”en attack mot hela det demokratiska samhället”.

Efter att ha avfärdat journalistiskt arbete från en nationell tidning som en ”attack mot hela det demokratiska samhället” anser Poohl att det är ”märkligt” att sådant ännu inte klassas som terrorism, och skriver uppmanande:

Av någon anledning betraktas brottet inte som terrorism. Det är märkligt. Det skvallrar om en tendens som, om den stärks, kommer att göra försvaret av demokratin svårare. Om försök till jihadistisk terror betraktas som allvarligare än extremhögerns så missar vi målet. Det förlorar alla på. Inte minst det fria ordet och de minoriteter som står i centrum för de bådas ideologiernas svartvita hat.

Det kriminella nätverket Researchgruppen, som kartlägger invandringskritiker och förser Expressen och David Baas med informationen, tillhör i sin tur Expo-nätverket i vilken Daniel Poohl har en ledande position.

Källa:
Ta terrorn på allvar


  • Publicerad:
    2015-02-16 09:30