MEDIA. Expressen hänger idag ut den 70-åriga invandringskritikern ”Julia Caesar” med namn och bild. Kanske hoppas Bonniers på ett nytt självmord eller bombattentat.

julia caesar

Nordfront skrev igår om hur den invandringskritiska skribenten ”Julia Caesar” trakasserats av DN-journalisten Niklas Orrenius och frilansjournalisten Annika Hamrud som tidigare också arbetat på DN.

Idag har Expressen valt att hänga ut den 70-åriga kvinnan bakom pseudonymen. Kvinnan som enligt egen utsago lider av flera funktionsnedsättningar hängs ut med namn och bild i en artikel i Expressen som författats av Hamrud. Detta trots att kvinnan förklarat att hon fruktar för sin egen och sina barns säkerhet på grund av det politiskt korrekta åsiktsklimatet i Sverige.

I artikeln förtalas kvinnan då Hamrud skriver att kvinnan är skribent på ”hatsajter” och att hon hetsar mot invandrare, politiker och journalister. Det påstås vidare att kvinnan är en del av en ”rasistisk internetrörelse” som SD-ledaren Jimmy Åkesson sympatiserar med. I inledningen av artikeln i Expressen framgår det tydligt varför den regimtrogna median hatar ”Julia Caesar”:

Den politikerföraktande och rasistiska internetrörelsen tycks få ett allt större genomslag. För tio år sedan var den en marginell företeelse, i dag samlar den en bredare läsekrets av ”Sverigevänner”. Sajten Avpixlat, med nära band till Sverigedemokraterna, har av Jimmie Åkesson kallats för den ”sunda delen” av partiets gräsrötter på nätet. En av rörelsens främsta opinionsbildare kallar sig för ”Julia Caesar”. Hennes krönikor publiceras på den danska sajten Snaphanen, men också på Avpixlat och Exponerat, liksom norska Human rights service. Texterna genererar tusentals likes och delningar, och hon har gett ut tre böcker, varav två krönikesamlingar.

Hamrud skriver i alla fall att Julia Caesar tidigare arbetat som journalist på DN men att hon slutade skriva för tidningen för över 20 år sedan. I artikeln påpekas också att Julia Caesar blev sjukskriven vid 49 års ålder och det antyds att hennes sjukdomstillstånd skulle vara påhittat av henne själv.

Efter att Bonnier-skribenternas pågående granskning av Julia Caesar nyligen avslöjades blev de utsatta för ”näthat” och nu framställer Hamrud sig själv och Orrenius som offren i denna historia:

I stället för att öppet tala om sin roll som en av den högerpopulistiska nätrörelsens mest kända opinionsbildare har hon i sin söndagskrönika på Snaphanen påstått att jag och DN:s journalist Niklas Orrenius har förföljt henne, då vi oberoende av varandra har knackat på hennes dörr för att få kontakt, i enlighet med paragraf 13 i de pressetiska reglerna som slår fast att man ska sträva efter att ge personer tillfälle ett [sic] bemöta kritik.

I sin krönika hänger hon ut Orrenius telefonnummer, och vi har båda levt med hot och trakasserier sedan den publicerades. Krönikan har också väckt ett ramaskri bland ”Sverigevännerna”.

Yttrandefrihetshataren Hamrud menar att invandringskritiker måste kunna ”ställas till svar för sina påståenden” och agerar själv domare när hon skriver följande:

Sverige har problem. Ett stort problem är att lögnerna och de rasistiska konspirationsteorierna har kunnat få en så bred spridning, inte minst eftersom skribenter som vägrar framträda med sina riktiga namn aldrig kan ställas till svars för sina påståenden och angrepp, trots att yttrandefriheten inte omfattar hot och hetsande mot folkgrupp.

Att någon domstol skulle lyckas fälla Julia Caesar för hets mot folkgrupp är dock en långsökt spekulation och den här renodlade uthängningsartikeln visar mest hur de regimtrogna journalisterna numera inte kämpar för yttrandefrihet utan istället kämpar för att inskränka andras yttrandefrihet för att gynna den svenskfientliga regimen. Som på order från ovan har också flera medier samma dag som uthängningen skedde publicerat propaganda som ska rättfärdiga uthängningen (se t.ex. Aftonbladet, Dagens Media, SvD, Expressen och Tomas Mattsons blogg).

Sverigedemokrater och invandringskritiker som tidigare hängts ut av Expressen har bland annat blivit utsatta för bombattentat och tidigare i år begick en uthängd sverigedemokrat självmord. Hamrud och hennes apologeter menar ändå självgott att det är de själva som följer de ”pressetiska reglerna” och att anonyma opinionsbildare på nätet inte gör det.

Källa:
Hon är Julia Caesar


  • Publicerad:
    2015-09-02 15:30