ÅSIKTSFÖRFÖLJELSE. Grundaren av det svenskfientliga trollnätverket #jagärhär, Mina Dennert, bjöds i februari in på möte med Kulturdepartementet och Justitiedepartementet. Detta enligt en granskning som Samhällsnytt genomfört.

Trollnätverket #jagärhär har gjort sig ökänt för att agera nyttiga idioter åt det judiska globalistföretaget Facebook genom att massanmäla personer och sidor med ”fel” åsikter, ofta invandringskritiska sådana. Nu har det framkommit att dess ledare, Mina Dennert, ett flertal gånger haft möten med företrädare för Sveriges regering.

Första mötet skedde redan i februari i år då Dennert bjöds in till Kulturdepartementet för att diskutera ”hat” och ”hot” på Facebook. Flera högt uppsatta regeringsföreträdare deltog, bland annat kanslirådet på Enheten för demokrati och det civila samhället, Elisabet Modée. Men det framgår dock av mejlkonversationer att man bland annat skulle diskutera kartläggning av ”hur hatet ser ut”. Hon erkänner även att hon själv är medlem i #jagärhär men att hon endast ”är det som privatperson” och påstår att det inte påverkar hennes opartiskhet som tjänsteman.

– Hatarna är ju dem som skriver olika typer av… attacker… hat mot… eller kallar folk olika typer av rasistiska tillmälen, använder kränkande uttryck på nätet…, säger Elisabet Modée när hon ställs till svars av Samhällsnytt.

Trollnätverket #jagärhär omnämns även i en av Kulturdepartementet författad handlingsplan vid namn ”Till det fria ordets försvar”, där trollnätverket paradoxalt nog tas upp som ett bra exempel på hur man kan försvara det fria ordet. Mina Dennert ska även ha träffat demokratiminister Alice Bah Kunkhe ett flertal gånger. När Bah Kunkhes pressekreterare tillfrågas om varför hon träffat Mina Dennert så hänvisas man dock bara vidare.

Det framkommer även att #jagärhär i oktober ansökte om en halv miljon kronor i statligt stöd för ”arbete mot rasism, liknande former av fientlighet och hatbrott”.

När Mina Dennert rings upp för en kommentar så slänger hon direkt på luren.

Källa:
AVSLÖJAR: Regeringen ville kartlägga ”hat” – #jagärhär blir samarbetspartner


  • Publicerad:
    2017-11-08 17:30