INRIKES. De folkfientliga storföretagen Spendrups och ABB i Ludvika sponsrar en kampanj som syftar till att stoppa och tysta Nordiska motståndsrörelsen.

ABB i Ludvika (skärmdump).

ABB och Spendrups i Ludvika har tröttnat på att nationalsocialister syns och hörs i kommunen. Magnus Ström, platschef på ABB i Ludvika, uttrycker det så här:

— Tyvärr har kommunen fått ett trist rykte genom några få men högljudda individer. Om vi ska kunna fortsätta rekrytera och behålla folk i regionen måste vi aktivt jobba med att förmedla en annan bild av Ludvika.

Även  Spendrups HR-direktör Einar Botten är angelägen om att stoppa medborgarnas rätt att uttrycka åsikter som är kritiska mot det nuvarande samhällsstyret:

— Vi på Spendrups står för alla människors lika värde och bejakar mångfald. De senaste åren har vi känt att våra värderingar är lite under attack.

Därför finansierar nu ABB i Ludvika och Spendrups i Grängesberg ett forskningsprojekt som ska förebygga ”våldsbejakande extremism”. Projektet uppskattas totalt kosta cirka 3,5 miljoner kronor, av vilka ABB står för en miljon och Spendrups en halv miljon.

Det är det folkfientliga Segerstedtsinstitutet vid Göteborgs universitet som tillsammans med Högskolan Dalarna har tagit initiativ till ett doktorandprojekt på fyra år som ska ta fram ett kunskapsunderlag för hur man kan arbeta förebyggande mot ”våldsbejakande extremism” med särskilt fokus på skolan och unga vuxna.

Einar Botten berättar att det var ”händelserna i Ludvika den första maj 2018” som ledde till att Spendrups ville inleda samarbeten för att stoppa ”våldsbejakande extremism” i kommunen.

De ”händelser” som Botten syftar på är att Nordiska motståndsrörelsen genomförde en fredlig, tillståndsgiven demonstration och ett offentligt torgmöte på första maj i Ludvika. Hur detta skulle kunna vara våldsbejakande eller innebära en attack på Spendrups värderingar berättar han däremot inte.

Globalistföretagen ABB och Spendrups sällar sig därmed till de kriminella bankerna och de förbudsivrande marionettpolitikerna med Morgan Johansson i spetsen i kampanjen för att strypa yttrandefriheten och stoppa regimkritiker.

Källa:
Spendrups och ABB tar kampen mot nazismen


  • Publicerad:
    2019-03-04 10:30