MEDBORGARJOURNALISTIK. Youtubekontot ”Filter Bubblan” har publicerat ytterligare ett samtal. Denna gång konfronteras en mångkulturvurmande lärare och god man vid namn Björn Mellquist, som i en debattartikel menar att Sverige är i stort behov av ”afghanska ungdomar”.

Youtubekontot ”Filter Bubblan”, som tidigare har publicerat två klipp där han försöker få UD att ta avstånd från våldsvänstern i samband med Thöressonaffären, har publicerat en ny video. I denna ringer en man som presenterar sig som Lennart och konfronterar Björn Mellquist, lärare och god man, med tanke på hans debattinlägg i Göteborgs-Posten den 1 maj.

Syftet med samtalet med Mellquist är att få honom att förklara hur han tänker när han påstår att de ”ensamkommande afghanska flyktingpojkarna” skall ses som en investering för Sveriges framtida tillväxt.

Uppringaren från ”Filter Bubblan” inleder med att fråga Mellquist om han känner till att de afghanska ”barnen” har en tre gånger så stor strafftid för gruppvåldtäkter i Sverige än vad samtliga svenskar har i hela landet.

Han följer upp med frågan om Mellquist har besökt sidan ’www.gangrapesweden.com’ någon gång och informerar om att man på denna sida bland annat kan hitta fakta och statistik över alla gruppvåldtäkter och grova våldtäkter begångna i Sverige sedan fem år tillbaka och att det där tydligt framgår vilka det är som står för majoriteten utav brotten.

Mellquists respons på detta är att ställa frågan:

— Är din synpunkt att de där 23 000 killarna är våldtäktsmän då eller?

Att de afghanska ”flyktingbarnen”, enligt gangrapeswedens statistik, är överrepresenterade med 10 000 procent när det gäller gruppvåldtäkter vill han inte bemöta utan fortsätter med att förklara vad han ville lyfta fram med sin artikel.

— Vi har brist på tonåringar. Jag behöver någon som torkar mig i rumpan när jag blir gammal. Vi har väldigt ont om tonåringar just nu. Vi skulle till och med behöva ta in fler tonåringar. Annars har vi ingen i vården när jag blir gammal, menar Mellquist.

Att det redan finns sätt att genom EU erbjuda folk jobb inom vården verkar inte Mellquist känna till, utan tycker att nu när vi redan har investerat 1 miljon på varje ”kille” hittills, så vore det ju bortkastade pengar att bara skicka ut dem.

Han har inte heller tagit i beräkning att dessa ”nysvenskar” med största sannolikhet kommer att vara i fortsatt behov av försörjningsstöd resten utav livet och inte bli någon arbetskraft som kommer att tillföra Sverige något på lång sikt.

Mellquist tycker att det är orättvist att vi dömer ut dessa killar som en ekonomisk belastning ”eftersom att det är de starkaste utav killarna som har tagit sig över Medelhavet i gummibåtar”.

Han håller dock med om att rättsväsendet kanske inte fungerar helt tillfredsställande, men menar att det är ologiskt att se alla afghanska ”pojkar” som potentiella våldtäktsmän – trots den enorma överrepresentationen som gangrapesweden har lyckats påvisa. Han upplever att de allra flesta är skötsamma unga män och att vi skall låta rätten straffa de som begår brott.

När Lennart från ”Filter Bubblan” berättar att bara gruppvåldtäkten i Mariannelund hittills har kostat samhället 56 miljoner kronor, enbart i strafftid, rättegångskostnader och skadestånd, så svarar Mellquist att han tycker att det låter som ”fake news”.

Lyssna på samtalet nedan:

Besök även gangrapesweden.com för att ta del av statistiken som BRÅ inte vill redovisa.


  • Publicerad:
    2017-05-20 10:00