Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Linje 17 arrangerade AFA-mötet där mötesstörande kravaller planerades

Av Redaktionen, 2015-11-20
redaktionen@nordfront.se

AVSLÖJANDE. Det var Linje 17 som arrangerade mötet där AFA-aktivister planerade hur de skulle angripa en tillståndsgiven demonstration. Linje 17 var också den frontorganisation som arrangerade den ”fredliga” demonstrationen i Kärrtorp och i efterhand beklagade sig över att deras demonstration ”angreps”.

John Matthews fotad av polis

AFA:iten John ”Grinolle” Matthews – Linje 19:s ansikte utåt i den senaste förundersökningen. Linje 19 är en systerorganisation till Linje 17, vilket visar att det är ett utbrett fenomen att våldsbejakande vänsterextremister gömmer sig i mer ”fredliga” och ”rumsrena” antirasistiska projekt.

Nätverket Linje 17 framställer sig som en oberoende paraplyorganisation i södra Stockholm som bland annat arbetar för massinvandring och mot ”rasism” och ”fascism”. Gruppen bildades sent 2013 som ett svar på bland annat Motståndsrörelsens ökande aktivism i södra Stockholm.

Det var Linje 17 som arrangerade den ”fredliga” demonstrationen mot Motståndsrörelsen i Kärrtorp den 15 december 2013. Med bland demonstranterna fanns ett antal vänsterextremister från AFA och RF och när nationella aktivister från bland annat Motståndsrörelsen anlände till torget i Kärrtorp uppstod våldsamheter som kom att bli väldigt uppmärksammade i media.

I efterhand har Linje 17 fått gråta ut i media och till exempel kritiserat polisens insats i Kärrtorp. Linje 17 öppnade också en hemsida där man uteslutande publicerade snyfthistorier från personer som utger sig för att vara svenskfientliga demonstranter som var på plats under bråket i Kärrtorp.

Även om det bland nationella hela tiden varit känt att Linje 17 är en frontorganisation för våldsverkande vänsterextremister så har organisationen ändå åtnjutit respekt och legitimitet hos de som i ord annars tar avstånd från politiskt våld. I och med domen mot ett antal vänsterextremister som försökte angripa en tillståndsgiven demonstration som Svenskarnas parti höll i Stockholm den 30 augusti 2014, borde dock Linje 17:s fasad ha rämnat en gång för alla.

I domen som kom igår står nämligen att läsa att det var Linje 17 som dagen innan SvP:s demonstration kallade till möte i lokalen Sputnik ute i Skarpnäck. På mötet samlades ett antal vänsterextremister från AFA och RF, varav många har långa brottsregister, och planerade hur de skulle angripa den nationalistiska demonstrationen. Dessa individer kastade sedan sten och andra föremål på polis, misshandlade en annan motdemonstrant och 13 av dem har nu dömts för bland annat våldsamt upplopp – detta är alltså Linje 17:s sanna ansikte!

John Matthews möte

Mötet som Linje 17 arrangerade. Klicka för större bild.

I domen står bland annat följande:

Dagen före den nu aktuella händelsen anordnade nätverket Linje 17 ett möte i Skarpnäck, Sputnik mötesplats. Flera av de här åtalade har bekräftat ett deltagande i mötet. Av bildmaterial framgår att Annika Lundmark, Ates Sengüler, Christian Mikko, Christopher Schmölzer Laursen, David Johansson, John Matthews, Luciano Quinteros Ureta, Rougén Heidari Pour Ghazvini och Özen Pektas var där. Nämnda personer, med undantag av Özen Pektas, har under sommarmånaderna haft kontakt med antingen Annika Lundmark eller Leo Liebe. Özen Pektas är bekant med Ates Sengüler.

Förundersökningen visade att Annika Lundmark var personen som arrangerade mötet i Skarpnäck. Lundmark borde således ses som anstiftare av det våldsamma upploppen och hon var på plats under upploppen. Trots detta friades Lundmark helt i domen då tingsrätten menar att det inte är bevisat att hon begick några våldshandlingar. Detta kan jämföras med hur till exempel Joakim Blixt, en av Motståndsrörelsens gruppchefer i Stockholm, dömdes för våldsamt upplopp efter Kärrtorp trots att rättsväsendet var av uppfattningen att han inte hade gjort något annat än att filma det som hände.

annika lundmark våldsamt upplopp 2

Annika Lundmark – oskyldig? Fler bilder på henne kan ses här, här och i den här artikeln.

Som fotnot kan nämnas att Svenskarnas parti fördömde Motståndsrörelsens inblandning i kravallerna i Kärrtorp och försvarade Linje 17:s mötesfrihet ett år innan Linje 17 planerade att sabotera en demonstration av SvP. Frågan nu blir hur många kulturmarxister som kommer att fördöma och ta avstånd från Linje 17 och deras mötesstörande verksamhet?

Nordfront kommer senare under fredagen att återkomma med en längre sammanfattning av vilka vänsterextremister som dömdes respektive friades och vad alla dömdes för. Stöd Nordfronts granskningar av våldsvänstern genom att sprida artiklarna och stödprenumerera!

Källa:
Mål nr: B 12358-14 (Stockholms tingsrätt)


  • Publicerad:
    2015-11-20 00:55