Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Rättegång mot 15 vänsterextremister inleds idag

Av Redaktionen, 2015-10-13
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Idag inleds rättegången mot de femton vänsterextremister som står åtalade för våldsamt upplopp i anknytning till en demonstration som Svenskarnas parti anordnade förra året.

Vänsterextremisterna lyckades inte misshandla några nationalistiska demonstranter enligt åtalet, istället misshandlade de en annan motdemonstrant vilket syns här på bilden.

Vänsterextremisterna lyckades inte misshandla några nationalistiska demonstranter enligt åtalet, istället misshandlade de en annan motdemonstrant vilket syns här på bilden.

Nordfront rapporterade tidigare i år om att åtal väckts mot femton vänsterextremister, misstänkta för bland annat våldsamt upplopp. Det var i samband med att det numera nedlagda Svenskarnas parti anordnade en demonstration i Stockholm den 30 augusti 2014. Demonstrationen gick bland annat genom Kungsträdgården där yttrandefrihetshatande vänsterextremister hade samlats för att störa och angripa demonstrationen.

Idag inleds rättegången mot de femton personerna som är misstänkta för bland annat våldsamt upplopp. För att veta vilka de femton åtalade är, läs Nordfronts tidigare artikel om åtalet här.

Expressen har under tisdagen rapporterat om rättegången mot vänsterextremisterna men i sedvanlig ordning har de inte valt att inte gå med med namn och bild på de åtalade. Något som redaktionen på Expressen inte drog sig för att göra bland annat när personer ur Motståndsrörelsen stod åtalade misstänkta för våldsamt upplopp i Kärrtorp.

Artikeln i Expressen fokuserar i alla fall mycket på den 38-åriga tvåbarnsmamman Annika Kristina Lundmark (19770812-1921), som tidigare var tillsammans med Joel Bjurströmer-Almgren och spelar en viktig roll i AFA:s verksamhet. Lundmark arrangerar bland annat träningar, men i ett SMS som läckt genom förundersökningen beklagar hon sig över att de flesta av ”kamraterna” i AFA inte är intresserade av att delta på några träningar. Det var också Lundmark som kallade till ett möte i Skarpnäck där AFA och RF planerade den våldsamma motdemonstrationen som hon nu åtalas för att ha deltagit i.

En annan person som omskrivs i egenskap av att han är en ”32-årig fritidsledare” och har erkänt att han kastade knallskott mot polisen är John Matthews (830831-0153), en AFA-veteran som började grina när polisen förhörde honom om hans brottslighet.

Källa:
Här planerar vänsterextrema Afa attacken


  • Publicerad:
    2015-10-13 09:55