SVERIGE. Expressen har med hjälp av Researchgruppen kartlagt tusentals anonyma personer som skriver kommentarer på invandringskritiska hemsidor. Hittills har man hängt ut flera aktiva sverigedemokrater, vilket resulterat i att en suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse valt att lämna sitt uppdrag efter att hon blev uthängd.

expressen

Den Bonnier-ägda tidningen Expressen har idag börjat hänga ut personer som anonymt skrivit kommentarer på de invandringskritiska hemsidorna Fria Tider, Avpixlat, Exponerat och Realisten.

Uppgifterna Expressen använder sig av har tagits fram av Researchgruppen och tros ursprungligen komma från ett dataintrång mot Avpixlat.

— Vi har personuppgifter på 6 200 personer som väntar på att bearbetas, säger Martin Fredriksson som är en dömd våldsbrottsling som tidigare var aktiv inom terrornätverket AFA och idag driver Researchgruppen.

Anledningen till att personer som kommenterat just på Fria Tider, Avpixlat, Exponerat och Realisten kunnat kartläggas är antagligen att alla de sidorna använder kommentarssystemet Disqus, vilket Nordfront – som tar sina läsares säkerhet på allvar – har valt att inte göra.

Hittills har Expressen hängt ut flera sverigedemokrater som i kommentarer uttryckt sig på sätt som strider mot partiets offentliga linje, vilket bland annat resulterat i att Marie Stensby valt att lämna alla sina uppdrag i partiet. Stensby, som nyligen valdes in som suppleant i Sverigedemokraternas partistyrelse och även fram tills nu var SD:s ordförande i nordvästra Jämtland, hade skrivit nedsättande kommentarer om muslimer på Avpixlat under signaturen ”folkkultur”.

Istället för att vidta juridiska åtgärder mot kartläggningen av partiföreträdare, medlemmar, väljare och sympatisörer verkar SD nöjda över kartläggningen och kommer att inleda en granskning av alla deras politiker som hängts ut.

Researchgruppen har utlovat att hänga ut fler personer de närmaste veckorna.

Källor:
Expressen avpixlar anonyma skribenter
Vilka är rasisterna som gömmer sig bakom Avpixlat?
Efter avslöjandet: SD-politiker avgår
SD-toppen hoppar av efter avslöjanden


  • Publicerad:
    2013-12-10 15:49