MEDIA. Expressen kritiserar i en ledarartikel äntligen vänstervåldet och erkänner att våld från nationella får mycket mer uppmärksamhet i media och bekämpas hårdare av samhället.

Förra året blev den liberala tidningen Expressen ökänd efter att tidningen öppet samarbetat med Researchgruppen, en privat spionorganisation som grundades och drivs av personer med bakgrund inom AFA. Expressen och Researchgruppen hängde tillsammans ut personer som uttryckt sig invandringskritiskt på nätet. Informationen som användes vid uthängningarna hade Researchgruppen kommit över utan tillstånd och i efterhand missbrukades informationen bland annat till att begära ut kreditupplysningar på ett flertal personer.

Idag verkar Expressen vilja bättra på sitt skamfläckade rykte genom att ta ställning mot det vänsterextrema våldet, dock inte våldet som riktas mot nationalister – utan våldet som vänsterextremisterna utsätter Migrationsverket för. Tidningen skriver i alla fall följande och erkänner att våld från nationella alltid möts av kraftigare avståndstaganden från politiker och media än vad det vänsterextrema våldet gör:

Gör följande tankeexperiment: högerextremister från bland annat Svenska motståndsrörelsen bedriver en systematisk våldskampanj mot Migrationsverket i syfte att förmå myndigheten att ändra sina asylbeslut.

Kontor attackeras med färg, glasrutor krossas, fordon förstörs och så vidare. Är det någon som tror att det officiella Sverige skulle rycka på axlarna åt dessa attacker? Knappast. Uppslutningen skulle sannolikt vara total. Politiker och opinionsbildare skulle tävla om att visa sin avsky och vi skulle läsa otaliga analyser om vilket hot mot demokratin som högerextremismen utgör.

Nu är den verkliga situationen en annan. Visserligen utsätts Migrationsverket för systematiska attentat av just det slag som beskrivits ovan; bara i fjol rörde sig om 27 polisanmälda fall. Men de som ligger bakom kampanjen är inte högerextremister i första hand, utan vänsterextremister. Och tystnaden från politiskt och medialt håll är i det närmaste total.

[…]

De återkommande attentaten mot Migrationsverket renderar på sin höjd notiser i pressen. I november förra året upptäcktes en molotovcocktail under en av Migrationsverkets tjänstebilar i Högsby. Någon som har hört talas om den händelsen eller om något av alla de andra tillbuden?

I grund och botten har dock Expressen och vänsterextremisterna samma mål: Sverige ska koloniseras av så många rasfrämlingar som möjligt. Expressens ledarredaktion skriver:

Attackerna är dessutom kontraproduktiva. Migrationsverkets personal arbetar numera skift för att kunna bevilja permanenta uppehållstillstånd till alla flyktingar som flyr krigets Syrien. Det är det arbetet som sinkas av skadegörelsen. Även bussar som ska slussa flyktingar till deras boende har vid flera tillfällen förstörts.

Källa:
Höj rösten mot vänstervåldet


  • Publicerad:
    2014-02-10 15:55