MEDIA. Expressen/GT:s redaktion i Göteborg tvingades utrymma sina lokaler efter att ett paket som lämnats in i receptionen misstänktes innehålla en bomb.

GTbomb

Paketet som lämnades på Expressen/GT:s redaktion i Göteborg var adresserat till GT:s chefsredaktör Frida Boisen och Expressens och GT:s ansvarige utgivare Thomas Mattsson.

Kungstorget i Göteborg spärrades av och polisens bombgrupp skickade in en fjärrstyrd robot för att kontrollera paketet. Vid halvfyratiden hördes en knall från redaktionslokalen när polisens tekniker avfyrade ett skott mot paketet.

— Våra tekniker har avfyrat ett skott mot föremålet, säger presstalesmannen
Björ Blixter hos Göteborgspolisen.

Polisen släppte avspärrningarna vid fyratiden då paketet hade förstörts. Paketet uppges ha haft påklistrade citat från en krönika av Frida Boisen. Det misstänkta paketet är nu skickat på teknisk analys, dock uppges det inte ha innehållit någon bomb.

— Det var inget som kunde explodera, men paketet innehöll saker som uppfattades som hotfulla, uppger Blixter.

Frida Boisen har tidigare bland annat kritiserat Sverige och svenska företag för att vara rasistiska och inte anställa främlingar, samtidigt som hennes egen redaktion är i stort sett helvit.

Expressens chefsredaktör Thomas Mattsson har även han hetsat mot svenskar och varit en av de drivande i uthängningen av personer som kommenterar på invandringskritiska sidor som Avpixlat, Fria Tider och Exponerat.

Källa:
GT:s redaktion utrymd efter upphittat paket


  • Publicerad:
    2014-01-23 17:00