SVERIGE. Expressen har tillsammans med vänsterextrema Researchgruppen hängt ut, trakasserat och gjort hembesök hos sverigedemokrater, samt uppmanar idag hela svenska folket att inte rösta på partiet. Nu hämnas Sverigedemokraterna genom att dra in tidningens ackreditering vid partiets valvaka.

Anledningen till att Expressen nekas tillträde till partiets valvaka är att man samarbetat med vänsterextremisterna i Researchgruppen, före detta AFA Doku, för att registrera och hänga ut sverigedemokrater och andra personer som i kommentarsfält kritiserar massinvandringen.

– Partiet har nolltolerans mot extremism. Därför vill vi inte ta in tidningar som samarbetar med extremister så öppet och tydligt. Det är svårt att förena med vår nolltolerans, säger Martin Kinnunen, presschef för Sverigedemokraterna, till Expressen.

– Jag hoppas att Expressen framöver avslutar det här arbetet så att de blir mer trovärdiga i sitt avståndstagande mot extremism, fortsätter Martin Kinnunen.

Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tycker inte om att smaka på egen medicin och anser att SD:s svar inte är seriöst eftersom man gör skillnad på ”oberoende nyhetsmedier”.

— Det här är mycket förvånande, eftersom Sverigedemokraterna i sina medierelationer tidigare försökt framställa sig som ett seriöst riksdagsparti och åtminstone ibland svarat på kritiska frågor. Nu gör man inte längre bara skillnad på befolkningsgrupper, utan också på oberoende nyhetsmedier. Det är naturligtvis beklagligt, säger han.

Förutom uthängningar av personer som kritiserar massinvandringen visade Expressen tidigare idag hur ”oberoende” tidningen är då den i en politisk aktion lyste upp riksdagshuset med ett budskap som uppmanade svenska folket att ”rösta nej till rasism” och Sverigedemokraterna.

Källa:
Expressen stoppas från SD:s valvaka


  • Publicerad:
    2014-09-14 16:00