Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Tidningsutgivarna utser Thomas Mattsson till “Årets utgivare”

Av Redaktionen, 2015-03-06
redaktionen@nordfront.se

MEDIA. Nedskärningar, minskade vinster och inget förtroende hos vanligt folk. Men mainstream-media fortsätter som vanligt att prisa sig själva.

Sverigedemokraten Mattias Philipson tog sitt liv efter Expressens uthängningar.

Sverigedemokraten Mattias Philipson tog sitt liv efter en av uthängningarna från ”Årets utgivare”.

Under gårdagen presenterade Förtroendebarometern siffror som visar att förtroendet för mainstream-media är mycket lågt. Exempelvis avslöjar listan att 89 procent av befolkningen inte litar på Expressen. Bonnier-tidningen har lägst anseende av alla och förtroendet bland vanligt folk har stadigt minskat sedan tidningen de senaste åren specialiserat sig på att hänga ut och skandalisera politiskt oliktänkande.

Samma dag prisar mainstream-medias egna branschorganisation flera av de tidningar som har mycket dåligt anseende. Tidningsutgivarna utser bland annat Expressens chefredaktör Thomas Mattsson till ”Årets utgivare”. I motiveringen hyllas Mattsson för att han ”vågar pröva gränserna för det publicistiska utrymmet” och för att han är en ”outttröttlig folkbildare”.

Thomas Mattsson tror att det är hans engagemang för yttrandefriheten som avgjort saken.

— Det är inspirerande, så klart. Det grundar sig, hoppas jag, på Expressens mångåriga engagemang i tryckfrihets- och yttrandefrihetsfrågor, säger Thomas Mattsson till Expressen.

Årets dagstidning blev Aftonbladet, den tidning som näst efter Expressen har lägst anseende i Sverige. Aftonbladet blev också Årets marknadsorganisation medan UNT fick pris för Årets kampanj och Svenska Dagbladet Näringsliv blev Årets redaktion.

Juryn som utsåg Thomas Mattsson till Årets utgivare består av Eva Hamilton juryns ordförande, Kerstin Brunnberg, Karin Olsson, Tobias Regnell och Daniel Sandström

Källa:
De vann Årets dagstidning 2015


  • Publicerad:
    2015-03-06 08:15