MEDIA. Nordfront tipsades idag om ett inslag i lokalmedia som avslöjar att Expressen fick konstant polisbeskydd åtminstone i över en vecka efter att Nordfront försökte intervjua den svenskfientliga tidningens reportrar.

mattsson

Det var fredagen den 13 februari som en mindre grupp Nordfront-medarbetare begav sig till Expressens redaktion i Stockholm efter att den svenskfientliga tidningen trappat upp sin svenskfientliga hets mot både Motståndsrörelsen och invandringskritiker rent generellt. Syftet var att intervjua David Baas och andra som utmärkt sig i dreven vars lågvattenmärke var en uthängning av ”nazistkvinnor” med bild och namn på kvinnor varav vissa inte var offentliga personer.

Någon granskning ville dock Expressen inte bli utsatt för så de kallade dit polisen som tog med Nordfronts utsända och höll dem anhållna i flera dagar på misstankar som sedan lades ner.

En läsare tipsade idag Nordfront om att Expressen efter denna icke-händelse fick konstant polisbevakning åtminstone över en vecka efter incidenten, men antagligen längre tid än så.

Det är i lokaltidningen ”Mitt i Botkyrka” som det i en artikel står att läsa att två poliser som skulle ha ”fast bevakning utanför Expressens redaktion på Kungsholmen” uteblev en dag då deras vapenskåp gått i baklås. Anledningen till att poliserna skulle bevaka Expressen var att ”redaktionen utsatts för hot från den nazistiska gruppen Svenska motståndsrörelsen”, ett påstående som helt uppenbart är en lögn då utredningen om ”olaga hot mot grupp” lades ner då inga hot hade riktats mot Expressen.

Tidningen delades ut idag men vapenförrådet ska ha gått i baklås efter att en vajer gick sönder den 20 februari, vilket antagligen innebär att det var då polisen inte kom åt vapnen och inte kunde beskydda Thomas Mattsson och de andra paranoida svenskhatarna på Expressen.

Källa:
Mitt i Botkyrka (4/28)


  • Publicerad:
    2015-04-28 16:35