GLOBALISERING. EU har tagit ännu ett steg i riktning mot att genomföra ”Europas förenta stater”. Nationella symboler är numera förbjudna i parlamentet, efter ett beslut av EU-parlamentets president.

EU har tagit ännu ett steg närmare globaliseringen, där ett delmål är att bli ”Europas förenta stater” och utplåna de olika medlemsländernas nationella identitet. Efter ett beslut av EU-parlamentets president är nu alla nationella symboler förbjudna i parlamentet.

På måndagen togs samtliga nationsflaggor bort från bänkarna i EU-parlamentet. De olika ledamöterna har tidigare fått ha en flagga från den nation de representerar framför sina platser i kammaren, men på måndagen var det slut med det.

Partiledaren för brittiska Brexitpartiet, Nigel Farage, skrev i ett irriterat inlägg på Twitter ”Tack Gud för att vi lämnar”.

Peter Kofod från Dansk Folkeparti skrev ett inlägg på Facebook där även han argt kommenterade EU-elitens oförblommerade förakt mot nationalstaten:

Hur i hela friden agerar EU-eliten? Var kommer ert hat ifrån? Vilka tror de egentligen att de är när de tillåter sig själva att bete sig så?! Europeiska unionen är på väg att utvecklas till en federation – och då är nationalstater och självbestämmande i vägen för byråkraters och EU-älskares dröm! Det är groteskt!”, skrev han.

Källa:
Nationella flaggor förbjuds av EU-parlamentet


  • Publicerad:
    2020-01-14 22:05